Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2020. október 19.
 

1478 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 47 768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 31 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1173 főre emelkedett, 14 312-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 32 283 fő. 1896 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 188-an vannak lélegeztetőgépen, olvasható a koronanavirus.gov.hu-n. Az új napi adatok szerint 9651 tesztből 1478 lett pozitív, azaz több mint minden hatodik. A kórházban ápoltak száma egy nap alatt 184-el nőtt, a lélegeztetőgépen lévő száma pedig kilenccel.

Vasárnap átlépte a 31 ezret az aktív fertőzöttek száma itthon. Közel 10 ezer tesztből 1474 embernél mutatták ki a fertőzést. Magyarországon egyébként továbbra is nagyon keveset tesztelünk. Olyannyira, hogy az már torzítja a statisztikát, írtuk cikkünkben, amiben a gyorstesztek hatékonyságát is számba vettük.

Müller Cecília országos tisztifőorvos vasárnap a Kossuth Rádióban azt tanácsolta a legfiatalabbaknak, hogy egészségük megőrzése érdekében szedjenek C- és D-vitamint. Müller szerint az egészségügyi ellátórendszert felkészítették a betegek fogadására. A koronavírus-betegek ellátására első körben kijelölt kórházak lassan telítődnek, ezért azokban megemelték az ágyak, és ehhez rendelve a szükséges eszközök számát is. A második vonalbeli intézmények közül is már néhány részt vesz a betegek gyógyításában, így szerinte az ellátás mindenki számára biztosított. Az egészségügyi dolgozók átvezénylése is folyamatos.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon