Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2020. április 28.
 

A Magyar Nemzet információi szerint jövő héttől országosan bevezethetik az arcmaszkok használatát a nyilvános, zárt terű vagy csoportosulásra alkalmas helyeken és emiatt a Budapesten április 27-e óta érvényes szabályozás egyfajta főpróbának is tekinthető.

Az ország egész területén előírják majd az arcmaszk, vagy a száj és orr eltakarására alkalmas eszköz használata valamennyi kereskedelmi egységbe való betérés, illetve bevásárlóközpont, üzemanyagtöltő állomás felkeresésekor és ezt nem csak a vállalkozó fogja ellenőrizni.

A Magyar Nemzet információi szerint ez együtt járhat a különleges nyitvatartási rend megváltoztatásával, mint az időseknek előírt háromórás idősáv módosítása, illetve azzal, hogy bővülnek a felkereshető boltfajták és növelni lehet majd az engedélyezett üzemidőt.

Májusban újra kinyithatnak azok az üzletek, amelyek vásárló híján hetek óta zárva tartanak, például a ruha- és a cipőkereskedések, a játék- és a könyvesboltok. Az értékesítési helyeket úgy kell kialakítani, hogy a minimum másfél méteres távolság tartható legyen, írja a lap.

A Magyar Nemzet ezt azzal is kiegészítette, hogy az élelmiszerüzletek négyzetméteren meghatározott területe alapján azt is kiszámíthatják, hogy hány vevő egyidejű benntartózkodása lehet az optimális.

A cikk szerint a belföldi turizmus idei szezonjának előkészítésére májusban fokozatosan megnyithatnak majd a szállodák, az éttermek és a kávézók, és helyben fogadhatnak majd vendégeket. Ugyanakkor nemzetközi minta alapján itt is kötelező lehet az arcmaszk használata és a távolságtartás, a megfelelő körülményekről az üzemeltetőknek kell majd gondoskodniuk. Ez újfajta működési modellt is kívánhat, figyelmeztet a Magyar Nemzet, mert várhatóan egész évben érvényben lesz az egészségügyi protokoll szerinti kiszolgálás menetrendje.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon