Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. február 19.
 

Éveken át listázta az új hallgatókat az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata (HÖK). A gólyatáborba jelentkezőket világnézetük, pártszimpátiájuk, felekezeti hátterük és vélt származásuk alapján jellemezték - írja az atv.hu.

Az ATV-nek az adatbázis egyik szerkesztője és a HÖK elnöke is elismerte a listák létét, de állítják, a kényes részleteket utólag hamisította valaki.

Az atv.hu kiderítette: a gólyatáborba jelentkező hallgatókat éveken át listázta a HÖK. A listában feltüntették több száz gólya pártszimpátiáját, felekezeti hátterét és vélt származását is.

Az atv.hu birtokába került lista 2009-ben készült, 600 hallgató adatai és a hozzájuk fűzött megjegyzések szerepelnek rajta. Olyanok, mint például: "filmbuzi, ateista, Demszky-ismerős", vagy éppen "rendes néptáncos katolikus lány, pistának jó lesz :)", máshol pedig "csúnya zsidó feje van".

További elképesztő megjegyzések még: "MTK-szurkoló, de amúgy refi", "egészséges világlátású, klassz csaj", "Ismerős Arcok a kedvence és Horthy emlékiratai". "Félvér lehet a kislány, és az összes képen óriási ribanc", "szerintem cigó", "biztos, hogy ratyi", "Kürt alapítványi iskola sok zsidó tanárral", "langy fideszes", "belpesti zsidó p...", "jó segg", "b...ni való egyiptológus".

A jelenlegi HÖK-elnök, Garbai Ádám még gólyaként szerepel a listán, róla azt írják: Baján született, orosz-szlavisztika szakos, és Garbai Emese öccse. 2007-ben és 2008-ban is készült hasonló lista, és azóta is minden évben elkészítik.

Az új hallgatók adatai között a középiskolájuk, telefonszámuk és pólóméretük mellett az is szerepel, hogy kérnek-e kollégiumi elhelyezést.

A listán egy oszlopban I és N betűk, azaz igen és nem utal a gólyák származására. Az eldöntendő kérdés pedig az, hogy az illető zsidó-e. Szintén kódokkal tüntetik fel a pártszimpátiát: az A jelölte az MSZP-t, a B az SZDSZ-t vagy az LMP-t, a C a Fideszt, a D pedig a Jobbikot.

Az ELTE rektorhelyettese szerint elképzelhetetlen a listázás, ha azonban mégis megtörtént, az rendőrségi ügy.

Forrás: atv.hu

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon