Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. november 30.
 

Két nyertes osztozhat az amerikai Powerball lottójáték több mint félmilliárd dolláros (125 milliárd forintos) nyereményén – jelentették be csütörtökön reggel a szerencsejáték szervezői.

A szerda esti sorsoláson nyertes szelvények egyikét Arizonában, a másikat Missouriban adták el. A nyertesek készpénzben is felvehetik az adózás után nekik járó összeget, illetve harminc évre elosztva életjáradékként is megkaphatják. A sorsolás idejére 579,9 millió dollárra duzzadt jackpotból az adók levonása után 379,8 millió dollár (82 milliárd forint) marad.

A mostani a második legnagyobb jackpot az Egyesült Államok szerencsejáték-történelmében. A rekordot tavaly a Mega Millions lottó állította fel: akkor három nyerő szelvény tulajdonosa között osztottak fel 656 millió dollárt. A szerdai húzás előtti órákban percenként 130 ezer szelvényt adtak el.

A Powerballt 42 amerikai államban, a szövetségi területet képező fővárosban és az Amerikai Virgin-szigeteken árusítják. Az elmúlt két évtized során annak a csaknem 300 embernek, aki megütötte a főnyereményt, 11,6 milliárd dollárt fizettek ki összesen.

MTI
Fotó: internet

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Címkék: rekord, lottó, pénz,
vissza
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon