Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. június 25.
 

Rubik Ernő vagy Zwack Péter a legismertebb élő magyar ember a földön?
Vajon kivel azonosítják hazánkat a világban?

A nemzetközi népszerűséget elért Rubik-kocka feltalálóját, Rubik Ernőt találják sokan a legismertebbnek, de a képzeletbeli listánkra felkerült Zwack Péter is, aki az Unicummal lett ismert. Érdekes, hogy mindketten a temékükkel alapozták meg a hírnevüket.  

A sport területén is rengeteg népszerű tehetséget találunk. A jelenleg a Dinamo Moszkvában játszó Dzsudzsák Balázs nevét is sokan ismerik külföldön. Kassai Viktor neve se ismeretlen a külföldi sport rajongók számára. A 36 éves bíró néhány napja, éppen a labdarúgó-Európa-bajnokságon bíráskodott. A londoni olimpia közeledtével valószínűleg sokakban felmerül Cseh László neve is, de itt van Magyarország egyetlen Moto GP világbajnoka, Talmácsi Gábor.

A filmesek között is akad bőven ismert magyar. Az Oscar és Emmy-díjas Ragályi Elemér, vagy, akinek köszönhetjük az Elemi ösztön, a Rabo, az Evita című filmeket Andrew G. Vajna. A Sorstalanságért megkapta az irodalmi Nobel díjat Kertész Imre, így ő ezzel az egyik leghíresebb magyar lett. 

A karmester testvérpár Fischer Iván és Fischer Ádám. Mindketten sokat dolgoztak külföldön, Európában és a tengerentúlon, s a fesztiválzenekar is bejárta a világot Fischer Ivánnal.

A szavazás lezárult!

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon