Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
2012. november 13.
 

Egyetlen korábbi Bond-film sem váltott ki akkora érdeklődést Észak-Amerikában, Mint a 007 - Skyfall, amelynek forgalmazása 87,8 millió dolláros (19,5 milliárd forintos) rekord összegű hétvégi bevétellel kezdődött meg.

A Daniel Craig főszereplésével, Sam Mendes rendezésében forgatott kémthrillerre a csütörtöki premier előtti vetítésekkel együtt összesen 90 millió dollárért (20 milliárd forintért) váltottak jegyet a felcsigázott nézők a tengerentúli bemutatkozás első négy napján. A Sony és az MGM stúdiók közös produkciójában született 23. hivatalos Bond-epizód globális összbevétele ezzel 518,6 millió dollárra (116 milliárd forintra) emelkedett.

A Quantum csendeje 2008-ban 67,5 millió dolláros premierhétvégével mutatkozott be Észak-Amerikában, a Casino Royale 2006-os első hétvégi bevétele pedig alig haladta meg a 007 - Skyfall debütáló bevételének felét.

Elemzők szerint a Daniel Craiggel forgatott utóbbi három Bond-film új életet vitt az idén 50. évfordulóját ünneplő sorozatba. "Milyen nagyszerű évfordulós ajándék!" - jelentette ki elégedetten Rory Bruer, a Sony forgalmazási főnöke.

A hétvégi észak-amerikai mozis toplista második helyére a Rontó Ralph című animáció került 33,1 milliós (7,3 milliárd forintos) jegyeladással. A harmadik a Denzel Washingtonnal készült Kényszerleszállás lett 15,1 millió dollárral (3,4 milliárd forinttal). Az első öt legnézettebb film közé még Az Argo-akció és az Elrabolva 2. jutott be 6,7 millió, illetve 4 millió dollárral.

Steven Spielberg 11 filmszínházban játszani kezdett Lincoln című történelmi drámája ugyancsak sikerrel debütált. A vetítésekre 900 ezer dollárért (200 millió forintért) váltott jegyet a közönség a hétvégén, ami átlagosan több mint 81 ezer dollárt jelent mozinként, míg a három és félezer moziban forgalmazott Skyfall átlagos bevétele 25 ezer dollár volt filmszínházanként. A címszerepben Daniel Day-Lewisszal forgatott alkotást péntektől 1600 mozi tűzi műsorára Észak-Amerikában.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon