Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. augusztus 30.
 

Kötelezővé tenné az egyenköpeny viseletét az iskolákban Hoffman Rózsa.

Egyelőre nincs napirenden egy erről szóló rendelet, de az oktatási államtitkár ösztönözni fogja a döntést. Véleménye szerint azért van szükség köpenyekre mert a szegény gyerekeket, így nem frusztrálná, ha nem tudnának drága, divatos ruhákban járni.

"Az egyenköpeny szerintem egy jó dolog" - jelentette ki Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Az államtitkár szerint meg kell értetni a szülőkkel, hogy nagyon sokat tudnak megtakarítani azzal, ha egyenköpenyt viselnek a gyerekek az iskolában. Hoffmann beszélt arról, hogy "szegény sorban nőtt fel", és gyerekként neki segítség volt, hogy a köpeny eltakarta "a nyolc éve nyúzott blúzát".

Hoffmann utalt arra, hogy a brit, illetve az ázsiai iskolákban is köpenyben járnak a gyerekek iskolába. Az államtitkár szerint az az érv is az egyenruha mellett szól, hogy a munka világában, egy bankban vagy egy üzletközpontban is megkövetelik a dolgozóktól az egyenruhát. "Miért kellene attól félnünk, hogy a gyerekek is kitűzzék az iskola jelvényét az egyenruhájukra?" - tette fel a kérdést Hoffmann rózsa, aki szerint nincs napirenden egy erről szóló rendelet, de ösztönözni fogja ezt a döntést.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy az államtitkárságon dolgoznak egy programon, amely szerint a sportfelszerelést, akárcsak a tankönyveket a gyerekek ingyen kapják meg. Hoffmann kijelentette azt is, hogy "az oktatásban ésszerűtlen lenne a 62 év feletti dolgozók kényszernyugdíjazása".

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon