Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2021. május 13.
 

Kizárólag az európai unióban engedélyezett készítményekkel beadott oltás ad felmentést Németországban a karanténkötelezettség alól – mondta a szövetségi egészségügyi miniszter szerdán Berlinben.

Jens Spahn tájékoztatóján a Szputnyik V- és a Sinopharm-féle oltóanyaggal kapcsolatban rámutatott, hogy a karanténkötelezettség alól csak az EU-ban engedélyezett készítményekkel beadott oltás ad felmentést Németországban. Minden egyéb készítménynél meg kell vizsgálni, hogy megfelel-e az EU-s használati engedélyhez szükséges követelményeknek.

Nemcsak a betegség elleni védelem hatásosságát és a biztonságosságot kell igazolni, hanem azt is, hogy ugyanúgy erőteljesen csökkenti a kórokozó átadásának veszélyét, mint az EU-ban engedélyezett oltóanyagok. Ebben az esetben "nincs problémám azzal, hogy egyenrangúként ismerjük el, de szeretném látni a bizonyítékokat" - mondta a miniszter.

Az EU-ban Magyarország olt a kínai Sinopharm és az orosz Szputnyik V oltóanyagokkal. Ezek a vakcinák egyelőre nem rendelkeznek az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyével. Jens Spahn tájékoztatása alapján ez a két oltóanyag az, amit Németország jelenleg nem ismer el.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon