Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Sztárchat 2013. július 27.
 

Lady Gaga „Pokerface” című slágere után szabadon, összeállítottunk egy listát, hiszen rengeteg olyan klasszikus létezik, amelynek témája a póker.

Számok hada íródott már, vagy kapcsolódott valamilyen szinten a pókerhez. Ennél a listánál első sorban azt vettük figyelembe, hogy a szövegnek mi a mondandója, és hogyan fonódik egybe a játékkal a mondandó. Alábbi dalok tehát jó hátteret biztosítanak online póker közben.

5. The Greatful Dead: Deal

Aki ismeri ezt a zenekart, az tudja, mire számíthat. Ez a zene egyszerű és mégis a intenzíven ritmikus. A szöveg pedig mindenképpen póker-barát- így hangzik az első versszak: „Mióta sokba kerül győzni, és még többe veszíteni, Neked és nekem el kell döntenünk, melyiket válasszuk, Hiszen sosem lehet tudni, Figyelj minden kártyát és játszd ki lassan, Várj, amíg egy alku jön, Ne hagyd, hogy kijátszanak, nem, nem.”

4. The Animals: House of the Rising Sun

Eric Burdon szólóéneklésével az Animals együttes két klasszikussal ért el sikert és nagy magasságokat – hírnevet, koncerteket…stb. Annak ellenére, hogy a szöveg nem kifejezetten póker témájú, azért a fő mondanivaló nagyon releváns. Két külön generációba tartozó férfiak az életüket egy kaszinóban élik, New Orleans-ban.

A szám által közvetített erő miatt került fel a lista 4. helyére.

3. Motorhead: The Ace of Spades

„Mi vagyunk a Motorhead és mi ROCK AND ROLL-t játszunk!!” Nincs kétség, Lemmy az egyik legjobb gitáros a rock történelmében. Ez a dal pedig egy csomag Brass Knuckle-féle tiszta rock kiütés.

„Emelkedik az anté, Tudom, hogy látnod kell engem,
Kiolvasom belőlük és máris sírnak, halott kéz megint,
Látom a szemedben, nézz rám és meghalsz,
Csak azt fogod látni, hogy előtted van,
Az ászok ásza,
Az ászok ásza.”

Kétlő, hogy bárki mástól kapunk egy ilyen jó rock számot a pókerről, mint ez:

2. Cord Lund: All I Wanna Do Is Play Cards

Még ha nem is szereted a country zenét, próbáld meghallgatni ezt, lehet, hogy kivételesen megragad majd. A bandát a „Truck Got Stuck” című slágerükről lehet ismerni. Ez a dal pedig jó öreg country szellemet idézi, amíg a szöveg viszont végig a pókerről szól. „Ketrec, belek, kévék, gin és a ménes, cowboy pálya, Blackjack, nyolc vagy jobb, hold ’em és hívj, üldözd a ringyót, Ászos, soha sem vesztes, szívek és fekete Mária, Kenet és alacsony chicagóiak, a tét emelkedik.”

1. Kenny Rogers: The Gambler

Remélem senki sem lepődött meg, hiszen amikor a pókerrel kapcsolatos zenéken gondolkodunk, a legtöbb embernek ez a szám ugrik be elsőnek! Hallgassuk!

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon