Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. december 16.
 

Várhatóan január közepén kezdenek ülésezni az országgyűlési bizottságok és január 20-án lesz a tavaszi ülésszak első plenáris napja - közölte Kövér László, az M1 Napirend előtt című műsorában hétfőn.

Az Országgyűlés elnöke hozzátette: erről megállapodtak a kormányzattal és a házbizottságban is. Kövér László arról, hogy meddig tarthat a tavaszi ülésszak azt mondta, ez attól függ, hogy milyen törvények kerülnek a parlament asztalára.

Kövér László arra számít, hogy nagyjából február közepéig, végéig be tudják fejezni a munkát, és március teljes egészében már a kampányidőszak lesz. Ez annyival lehet hosszabb április elejéhez képest, amivel később a köztársasági elnök kitűzi a választás időpontját - jegyezte meg.

Arról, hogy a parlamenti tempó lassul-e majd, kevesebb egyéni indítvány várható-e, azt mondta: a következő félév nagy részét a választási kampány viszi el, és a szokásoknak megfelelően viszonylag hamar befejezik a tavaszi ülésszakot.

Kitért arra is: a törvényjavaslatok egyharmadát ebben a ciklusban parlamenti képviselők nyújtották be, kétharmadát a kormány. Ez a normális - hangsúlyozta, hozzátéve: szerinte válságmentes szituációban nyugodtabb törvényalkotásra van lehetőség, és megengedhető az, hogy több időt fordítsanak egy-egy törvény megvitatására. Lehet, nem is a kormány, hanem az élet diktálta a tempót - jegyezte meg, utalva arra, hogy 2010-ben válsághelyzetet örököltek az előző kabinettől. 3,5-4 év után elmondhatják, hogy ebben az erőfeszítésben megelőzték, de legalábbis utolérték a problémákat. Ma már nem az események diktálják a tempót, Magyarország kiegyensúlyozott, normális fejlődés előtt áll - tette hozzá.

Az Országgyűlés elnökének összegzése szerint óriási munkát végeztek el az elmúlt közel négy évben, a parlament 822 törvényről - köztük 141 nemzetközi szerződésről - döntött, és négyszáznál több országgyűlési határozat született.

Arról, hogy a devizahitelesek ügyében várható jogegységi határozat után a parlamentnek, vagy a kormánynak lehet-e törvényi kötelezettsége, azt mondta, lehet, de egyelőre semmi konkrétumot nem tud mondani.

Arra a felvetésre, hogy a kampányt mennyire engedi be január közepétől a parlamentbe, úgy válaszolt: folyamatosan kampány van a magyar Országgyűlésben. Hozzátette: abban reménykedik, hogy a magyar közvélemény világosan, egyértelműen állást tud foglalni a választásokon, mi az a kampányeszköz, amit még elfogad és mi az amit nem. Ezentúl abban is bízik, a következő voksolás után kicsit lehiggadnak a kedélyek.

Kövér László arra a felvetésre, hogy lesz-e ideje az autonómiatörekvések mellett kiállni azt mondta: ez nem idő, hanem célszerűség kérdése. Hangsúlyozta: ez az egyik kedvenc témája, és mindig szívesen foglalkozik vele. Ha elmondhatja a véleményét valamilyen fórumon, el fogja mondani - jelezte. Kiemelte: ebben nem a parlamenti diplomáciáé az elsődleges szerep, hanem a végrehajtó hatalomé. Hozzátette: az elszakított nemzetrészek nem szabad úgy érezniük, hogy a magyarországi politika nem foglalkozik velük eléggé.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon