Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Interjúk 2016. január 28.
 

Kis szőke srácként ismerte meg az ország, mára hazánk legnagyobb zenei csatornájának műsorvezetője. Miskovits Marci karrierje elején tele tervekkel, a Hír7-nek mesélt.

Hogyan keveredik egy 16 éves fiú a média világába? Tehetném fel a kérdést és bár tudom a választ, hiszen jómagam is hasonló korban kerültem mikrofon közelbe, neked hogy jött a tévézés?

Nyolcadikos lehettem, amikor az egyik haverommal az utcán belefutottunk egy tévés stábba, éppen utca embere riportot forgattak az akkori Tabu TV-nek. Természetesen odamentünk hozzájuk 14 éves voltam, de 12-nek néztem ki. A riporter felfigyelt rám és kérdezte, hogy nem lenne-e kedvem egy napra riporternek lenni. Nagy volt bennem a szereplési vágy ez az óta csökkent, igaz nem sokat. Egy hétre rá meg volt a forgatás, majd a főnökség hívott, hogy lenne-e kedvem további riportokat készíteni nekik.

Említetted, hogy a szereplési vágy ugyan mára csökkent, akkor mire vágytál tulajdonképpen, az ismertségre, hogy felismerjenek az utcán?

Természetesen, sőt erre még rá is játszottam. Kifejezetten örültem, amikor felismertek, odajöttek közös képet készíteni. Most leszek húsz éves, így ez valamennyire csillapodott, persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljesen megszűnt. Sokkal megfontoltabban próbálok megjelenni, nem minden áron.

Szerinted van negatív oldala is a rivaldafénynek?

Igen, egyszer már vágtak szájba egy üzlet bejáratánál. A történet röviden annyi volt, hogy beszóltak nekem és én nagy menőn visszaszóltam, gondolván sose futok össze az illetővel az utcán. Nem így lett! Találkoztam vele és kaptam egy pofont. Ez három-négy éve volt, szerencsére ma nincsenek ilyenek.

Marci először egy internetes tévénél kezdte. Fotó: Vajda Anita - Hír7

Menjünk tovább a történetedben, a Tabu TV után jött a VIVA, ami szerintem mérföldkő volt az életedben.

Sokan felteszik a kérdést, hogy kerültem a VIVA-hoz. Az egyik ismerősöm szerkesztőként dolgozott a csatornánál és megkerestem őt azzal, hogy mutasson be a feletteseinek, mert vannak műsorötleteim, koncepciók, amiket szeretnék megvalósítani. Azt ajánlotta, hogy menjek be egy ebédszünetben és próbáljam meg. Nyilván ez egy folyamat volt, hiszen korábban is írogattam a csatornának, amikor még iszonyú fiatal voltam a képernyőhöz, még vendégként sem tudtak behívni. Persze, ha nem lett volna az ismerős, azonnal kivezettek volna a biztonsági őrök, szóval szerencsém is volt.

Honnan volt kapcsolatod a szerkesztőkhöz?

Vadásztam! Mai napig olyan ember vagyok, ha valamit nagyon szeretnék, akkor utána járok, addig megyek, amíg nem találok rá megoldást. Én világ életemben ilyen ember voltam.

Mennyire volt beleszólásod abba, hogy milyen műsorban szerepelsz?

Ahogy említettem nekem nagyon sok műsorötletem volt. Ezek közül volt olyan, amit volt lehetőség elkészíteni, de akadt olyan, amit nem. Az első ilyen műsor a RandomMarci volt, amit az elején rendes operatőrrel és szerkesztővel csináltunk, majd átváltottunk egy saját magamat kamerázom verzióra.


Jelenleg több műsort is vezet a zene csatornán. Fotó: Vajda Anita - Hír7

A VIVA-nál hogyan fogadtak? Komolyan vettek vagy gyerekként kezeltek?

Voltak, akik kedvesen álltak hozzám, de nyilván akadtak olyanok is, akik nem kedveltek. A mostani vezetőség kifejezetten pozitívan áll hozzám, nemrégiben leültünk és új műsorötletekről beszélgettünk, ezek közül várhatóan néhány megvalósul. Látják, hogy felnőtt a Marcika, van esze és vannak jó ötletei, szeretném végre a komoly arcomat is megmutatni.

A legtöbb ember a Megállóból ismerhet téged. Iszak Esztivel milyen a közös munka?

Amikor bekerültem a VIVA-hoz nagyon felszínes volt a kapcsolatunk, ami az utóbbi egy két évben szépen lassan megváltozott. Sokszor hívjuk egymást, érdeklődünk, mi van a másikkal. Előfordul, hogy bemutatom az új barátnőmet, ő pedig nem fél a kritikáját elmondani. A második öccsének tekint, abszolút jó a viszonyunk.

A családodban vagy a közeli ismerősök között van olyan, aki a médiában tevékenykedik?


Vicces, de nincs, nagyon visszafogott a családom. Nővérem egyáltalán nem szeret szerepelni, éppen most volt egy Megálló rész, ahol mindenki a testvérét mutatta be, egy hétig készült a felvételre. A családban úttörő vagyok a művészeti pályán, de persze támogatnak és örülnek a sikereimnek. Volt időszak, amikor sokat forgattunk, hogy szüleim mondták, ne hanyagoljam a sulit, koncentráljak a tanulásra is.

Lilu, Ada, Sebestyén Balázs vagy éppen Istenes Bence is a VIVA-nál kezdte karrierjét. Elég jó referencia van a csatorna mögött, de te hogy állsz ezzel, van benned motiváció, hogy kövesd a példájukat és feltűnj más kereskedelmi csatornán?

Motiváció mindenképpen van. Bence húsz évesen került a csatornához és két-három év után ment át az RTL-hez, én 16 évesen kerültem ide, és még nem vagyok húsz. Úgy érzem, még mindig viszonylag fiatal vagyok a nagyobb csatornákhoz, ezért nem félek. Mint mindenkinek az én fejemben is vannak elképzelések. Jó lenne a jövőben ebből megélni, de vannak más terveim is, szívesen tanulnék fotózást, abszolút érdekel a kamera másik oldala is. Egyébként is szeretem a csinos modell lányokat, így pedig közel tudnék kerülni hozzájuk.

A fotózás új, erről még nem beszéltél. Ez lenne a B terv?

Továbbra is a műsorvezetés maradna a fő elfoglaltság, a fotózás hobbiként társulna hozzá. Sok minden érdekel, például a zenélés is. Úgy gondolom, hogy sok mindenhez értenék, csak ki kellene próbálni. Néhány hónappal ezelőtt megkeresett egy belvárosi szórakozóhely szervezője, hogy nem lenne-e kedvem egy bulit szervezni, azt promozni, az arcommal ismertebbé tenni. Így jött létre a Fashion Fakerz névre hallgató buli sorozat.

Szerző: Vásárhelyi Dávid
Fotós: Vajda Anita - Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon