Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Interjúk 2012. április 03.
 

Farkas Anett építészhallgató Makovecz Imre szimbólumait idéző kollekciója nyert a Gombold újra! öltözéktervező pályázaton. A fiatal tervező olvasóink kérdéseire is válaszolt!

Hogy jött az ötlet, hogy mint építészhallgató elinduljon, a Gombold újra pályázatán?

Mindenképpen szeretem volna kipróbálni magam ezen a területen is. Nem tanultam divattervezést, úgyhogy ez volt az első megméretetésem és örülök, hogy sikerrel zárult.


Még több kép a Hír7 Pinterest oldalán!

Hogyan készült a Zsindely elnevezésű kollekció?

A ruhák valóban fából vannak, tehát a felső rétegük kasírozott fa furnérból készült, amit egy textilanyagra varrtak rá. Természetesen a ruhák szabás mintájának elkészítésében és kivitelezésében varrónő segítet, hiszen sosem tanultam. Így alakult ki ez a négy ruhadarab.

Ez az első kollekciója, gondolta volna, hogy ilyen sikereket ér el vele?

Álmodni se mertem volna első helyezésről. Mindenkinek tetszett az ötlet, fantáziát láttak bennem ezért örülök, hogy a zsűri is így gondolta, hogy ezt esetleg érdemes továbbfejleszteni és hétköznapi, hordható viseleté alakítani.

A zsűriben kinek a véleményére volt a legkíváncsibb?

Sajnos még nem beszéltem a zsűritagokkal. Igazából nagyon színesnek találtam a zsűrit és például a zsűritagok közt is akad olyan, akinek az első diplomája építészeti diploma volt és ezután folyatta a divattervezést. A francia zsűri elnök véleményére is nagyon kíváncsi vagyok, aki a nemzetközi Marie Claire főszerkesztője, hogy ő mit gondolt a munkámról és milyen benyomások érték.

Több kollekciót is láthatunk szombat eset.Melyik tetszett önnek a legjobban?

Voltak hordható darabok is, amiket teljesen el tudok képzelni a ruhatáramban. Volt olyan pályázó is, aki számomra a parametrikus építészetre emlékezetett. Sok jó kollekció vol, nem tudnék kiemelni egyet sem. 

Jövőbeli tervek?

Szeretnék mindenképpen a divattal foglalkozni, esetleg ilyen irányba folytatni tanulmányaimat, de építészeti tanulmányaimat mindenképpen szeretném befejezni.

Szerző: Vásárhelyi Dávid
Fotó: Vásárhelyi Dávid - Hír7


 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon