Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
SZTÁR 2013. május 17.
 

A szezon végén visszavonul David Beckham, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának 38 éves sztárjátékosa.

„Hálás vagyok a PSG-nek, hogy adott nekem esélyt, ugyanakkor úgy gondolom, eljött az ideje, hogy befejezzem a játékot” - nyilatkozta Beckham, aki bajnoki címmel zárja pályafutását, ugyanis a párizsiak vasárnap este a Lyon otthonában aratott győzelemmel két fordulóval a vége előtt bebiztosították elsőségüket. A PSG a bajnokságban még fogadja a Brest együttesét, valamint a Lorient otthonába látogat.

Beckham 1993-ban mutatkozott be a Manchester Unitedben, amelynek színeiben többek között hat angol bajnoki címet és - 1999-ben - Bajnokok Ligáját is nyert. A középpályás hosszú éveken keresztül az Old Trafford Stadion egyik legnagyobb kedvence volt, de nemcsak hatalmas munkabírásával, mértani pontosságú beadásaival, illetve életveszélyes szabadrúgásaival került a középpontba, hanem magánéletével is.

Felesége az a Victoria Adams, aki a kilencvenes évek közepén rendkívül népszerű Spice Girls nevű lánybanda egyik tagja volt. A brit média kapcsolatuk kezdetétől még inkább kiemelt figyelemmel kísérte az ekkor már „Spice Boynak” nevezett középpályás minden mozdulatát, ez pedig óriási reklámértéket jelentett számára.

Ezt (is) kihasználva az egyik legismertebb személyiség lett az egész világon, így reklámbevételeinek is köszönthetően hosszú évekig a legjobban kereső futballista volt. Az ide vonatkozó rangsort még idén is vezette.

Népszerűségét jól mutatja, hogy a tavalyi londoni olimpia előtt az egyik legnagyobb esélyesnek tartották arra, hogy ő gyújtsa meg a lángot a megnyitóünnepségen, végül azonban „csak” a lánc egyik tagja lett a műsorban.

Beckham az angol válogatottban 115 alkalommal lépett pályára, első nagy tornáján azonban első számú közellenség lett Angliában, ugyanis az 1998-as világbajnokságon az argentinok elleni nyolcaddöntőben a földön fekve belerúgott Diego Simeonébe, amiért kiállították, az angolok pedig büntetőpárbaj végén búcsúztak.

A nemzeti csapat szurkolóinak kegyeit 2001-ben sikerült visszanyernie, amikor a görögök elleni vb-selejtezőn az ő fantasztikus szabadrúgásgóljával harcolták ki az angolok a továbbjutást.Hosszú karrierjéből gyakorlatilag csak a válogatott sikerek hiányoznak.

Beckham 2003-ban igazolt a Real Madridhoz, ahol négy évet töltött el, a Galaktikusoknak nevezett együttessel bajnoki címet és Szuperkupát nyert, 2007-ben pedig a Los Angeles Galaxyhoz került, amellyel 2011-ben és 2012-ben is bajnoki címet ünnepelhetett.

A visszavonulás hírére David Cameron brit miniszterelnök is reagált, szavait szóvivője tolmácsolta: „David Beckham egész pályafutása alatt kiváló futballista volt. Emellett briliáns nagykövete is országunknak, nem felejtjük például azt a munkát, amellyel a sikeres 2012-es londoni olimpiai pályázatot segítette. A kormányfő egyszerűen azt üzeni: gratulál a fantasztikus karrierhez.”

Gary Lineker, aki korábban Beckhamhez hasonlóan csapatkapitánya volt az angol válogatottnak: „David Beckham egy csodálatos játékos, egy globális szupersztár és nagyszerű nagykövete Angliának és a labdarúgásnak.”

Gary Neville, korábbi válogatottbeli és MU-s csapattárs: „Biztosan úgy gondolta, ez a megfelelő időpont. A visszavonulások tekintetében óriási héten vagyunk túl: előbb Sir Alex Ferguson és Paul Scholes, aztán most David - az angol futball elmúlt húsz évének kiemelkedő alakjai. Úgy érzem, ez egy korszak vége, egy generáció vége.”

Forrás: MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon