Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
SZTÁR 2020. június 20.
 

88 éves korában családja körében elhunyt Sir Ian Holm A Gyűrűk Ura és Tűzszekerek színésze.

A színészt olyan filmekből ismerhetünk, mint a Tűzszekerek, A nyolcadik utas: a halál, de ő alakította Zsákos Bilbót is A Gyűrűk Ura- és A hobbit-filmekben.

“Békésen távozott a kórházban gondozói és családja körében” – idézi az ügynöke által kiadott közleményt a BBC. Évek óta Parkinson-kórral küzdött, halálát is a betegséghez kapcsolódó szövődmény okozta.

Az edző szerepének megformálása a Tűzszekerek című filmkalsszisban BAFTA-díjat ért, de alakításáért Oscar-díjra is jelölték. Számos szerepe között játszott Jonathan Pryce és Robert De Niro mellett Terry Gilliam Brazil című, könnyedebb hangvételű utópiájában.

Luc Besson sikerfilmjében, Az ötödik elem (The Fifth Element) című alkotásban Bruce Willis és Gary Oldman partnere volt. 2001-ben Zsákos Bilbó bőrébe bújt a A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) című hőseposzban, majd a két évvel később bemutatott A Gyűrűk Ura: A király visszatérben (The Lord of the Rings: The Return of the King) ismét eljátszotta a furfangos hobbitot.

“Soha nem vagyok ugyanolyan. Nem vagyok az a mozisztár típus, így az emberek nem várják el, hogy ugyanolyan legyek” – nyilatkozta a 2000-es évek elején a színész.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon