Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2015. november 14.
 

Több mint 100 ember halt meg a Franciaországban történt terrortámadásban. Angela Merkel, Obama, David Cameron és Ban Ki Mun is megszólalt a péntek este történt támadás kapcsán.

Mély megrendülését fejezte ki Angela Merkel német kancellár szombat hajnalban. A kancellár Berlinben nyilatkozva egyértelmű terrorakcióknak nevezte a több helyszínen elkövetett merényleteket.

Merkel hangoztatta, hogy gondolatai ezekben az órákban az áldozatoknál, a hozzátartozóknál és a Párizsban tartózkodó valamennyi embernél járnak. Berlinben bejelentették azt is, hogy a német kormány közvetlen kapcsolatba lépett a francia kabinettel.

Felajánlotta Nagy-Britannia segítségét a francia kormánynak péntek éjjel a brit miniszterelnök.

David Cameron a Twitteren és Facebook-oldalán egyaránt közzétett rövid nyilatkozatában megdöbbenésének adott kifejezést a párizsi terrortámadások miatt, és közölte, hogy Nagy-Britannia minden tőle telhető segítséget megad Franciaországnak.

Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága Twitter-üzenetében mélységes tragédiának, kétségbeejtő hírnek nevezte a merényleteket. A brit külügyminisztérium sürgősséggel vizsgálatot kezdett annak kiderítésére, hogy az áldozatok, illetve a támadók által ejtett túszok között vannak-e brit állampolgárok.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár nyilatkozatban ítélte el a párizsi „aljas terrorista támadásokat”, és követelte, hogy azonnal engedjék szabadon a több tucat embert, akit a jelentések szerint túszul ejtettek a Bataclan koncertteremben.

Putyin borzalmasnak nevezte a merényletsorozatot

Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt "a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat" miatt - közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

"Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni" az elkövetők felkutatásához - hangsúlyozta Peszkov.

Obama: Az emberiség ellen intéztek támadást

Párizsban nemcsak Franciaország és a franciák, hanem az emberiség és az egyetemes értékek ellen intéztek terrortámadást, jelentette ki péntek este a Fehér Házban az amerikai elnök. Barack Obama leszögezte, hogy az Egyesült Államok minden segítséget megad legrégebbi szövetségesének, Franciaországnak a terrorizmus elleni harcban és mindent megtesz az elkövetők felelősségre vonása érdekében.

Az amerikai elnök nem bocsátkozott találgatásokba a támadók kilétét illetően. Az elnök együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. New York rendőrségét az összehangolt párizsi terrortámadások nyomán készültségbe helyezték.


FOTÓ: AFP

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon