Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. október 03.
 

Az újabb adóváltozások Matolcsy György szerint 150-200 milliárd forinttal csökkentik a vállalkozók terheit; kis intézkedések ugyan, de "könnyítenek, gyorsítanak és olcsóbbá teszik a vállalkozások életét".

A nemzetgazdasági miniszter kedden, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciája után újságíróknak beszélt először az Origo által kiszivárogtatott új adócsomagról.

Azt sokkal inkább lehet "adócsokornak" nevezni, mivel alapvetően olyan adókönnyítésekről van szó, amelyek vagy az adórendszerben lévő terheket csökkentik, vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által az adóhatékonyság ügyében tett lépéseket teszik egyszerűbbé. A vállalkozások azt fogják érezni az adókkal, az illetékekkel vagy az adózási kapcsolatokkal összefüggő sok területen, hogy könnyebbé vált az élet.

A miniszter szerint azzal, hogy véglegessé, teljessé teszik az egykulcsos arányos 16 százalékos adórendszerre történő átállást, ami szintén benne van a programban, 100 milliárd forinttal több pénzt hagynak a családoknál, ami szintén segíteni fogja a vállalkozókat, mert több lesz a vásárló - fejtette ki. A fedezeteket firtató kérdésre azt válaszolta, hogy minden, ami a bürokráciát csökkenti, a vállalkozókról terhet vesz le, ingyen van az állam szempontjából. A családoknál maradó 100 milliárd forintot betervezték a 2013-as költségvetésbe - mondta.

Arra a kérdésre, hogy milyen költségvetési kiigazításra lesz szükség a kormány és a nemzetközi szervezetek költségvetési hiányra vonatkozó számításaiban lévő 300-350 milliárd forintos eltérés miatt, amelyről Varga Mihály beszélt hétfőn, kijelentette: két szempontból is van eltérés. Az egyik különbség az, hogy a kormány a jövő évi költségvetést 3 százalék alatti hiánnyal, nagyon szilárdnak látja, míg a másik fél még nem látja ezt ilyen pozitívan. A miniszter szerint eltérőek az álláspontok arról is, hogy ki milyen intézkedéseket tartana szükségesnek. Hozzátette: a főtárgyaló a napokban még nyilatkozni fog erről.

MTI

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon