Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 

RIPORTER - Vásárhelyi Dávid

 Vásárhelyi Dávid 

A budapesti gimnazista Vásárhelyi Dávid még csak 20 éves, de már több mint három éve saját hírportálját irányítja. 16 éves kora óta foglalkozik hírportálokkal, ami korábban még hobbi volt, az mára hivatássá vált. Dávid teljesen egyedül spórolt zsebpénzéből 2012 márciusában létrehozta Hír7 elnevezésű hírportálját, melyet a mai napig teljesen egyedül szerkeszt és irányit. A hírműfajt éppen neki találták ki. Mozgékony és kíváncsi, gyakran eljár sajtótájékoztatókra vagy tévéfelvételekre, ír, fotóz, videóz, riporterkedik, ha kell…

„Igyekszem tévés műsorok közelébe kerülni, és ehhez a hírportál nagymértékben hozzásegít, mert egyre több meghívást kapok. A televíziózás érdekel…”

A riportjait, interjúit a Youtube-on több mint 1 776 906 nézték meg eddig. A fiatal médiaguru tevékenységére és híreire a Facebook-on is rengetegen kíváncsiak csak úgy, mint a Twitteren. Előbbinél közel 10 000 fejezték ki tetszésüket az oldal iránt és osztják meg naponta véleményüket a fiúval.


2013-ban elindította első saját műsorát Interjúk címen. Az első évadban összesen 18 adás készült. Olyan hírességek fogadták el Dávid meghívását, mint Péterfy Bori, Odett, Soma, Tóth Vera vagy éppen Kállay Saunders András. A forgatások az ötcsillagos Corinthia hotelben zajlanak. A műsor különlegessége továbbiakban az, hogy a fiatal riporter teljesen egyedül stáb nélkül dolgozik és maga vágja meg a felvett interjúkat.

A 2013-as év nagy siker volt a fiú számára, hiszen kiemelkedő tehetségként bekerült az 50 tehetséges magyar fiatal elnevezésű programba (A programról bővebben itt olvashat). Itt ismerte meg Al Ghaoui Hesnát, aki mentora volt a programban. Hesna rengeteget segített a fiúnak. Tanácsokkal, ötletekkel látta el, folyamatosan támogatva munkáját.


Dávid számomra rengeteg meglepetést tartogatott, mert bár a találkozásunkkor is sejtettem, hogy egy egészen kivételes tehetségű fiúról van szó, azóta számos olyan projektbe vágott bele teljesen egyedül, óriási lelkesedéssel, amelyeket egy profi is félve vállalna el, olyan sok munkát és szakmai felkészülést igényeltek. - mondta  Al Ghaoui Hesna Vásárhelyi Dávidról.

A Hír7 néven ismert hírportálját is teljesen egyedül szerkeszti, frissíti, készíti ezekhez az írott és a videóanyagokat. Mindezt középiskola mellett, ami pedig önmagában is kitölti a legtöbb fiatal idejét.
Azért is jósolok neki nagy jövőt, mert egyáltalán nem szívbajos - a szó jó értelmében - és olyan embereket tud elérni és rávenni interjúra, akik még szakmai körökben is nehezen elérhető sztároknak vagy szakembereknek számítanak.

Márpedig a mi szakmánkban az tud hosszú távon érvényesülni, akinek az újságírás mellett tehetsége van a szervezési és gyártási feladatokhoz is,  ha valamit, ezt megtanultam én is az elmúlt években, amikor a saját riportjaimhoz kellett leszerveznem külföldi interjúkat, helyszíneket, utazásokat. 

Amellett, hogy Dávid teljesen önálló, jó vele dolgozni, egy nagyon nyitott embert ismerhettem meg a személyében, akivel remélem, hogy hosszabb távon is tartani fogjuk a személyes és a szakmai kapcsolatot - tette hozzá Hesna.

VIDEÓK

MTV - HíradóDuna TV - Csodabogár

KÉPEK


Vásárhelyi Dávid 16 évesen csöppent bele a média világába.


Lassan nincs olyan magyar sztár, aki nem adott volna interjút Dávidnak.Kövesd a fiatal riporter mindennapjait Facebook oldalán!


 
 

Videók

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon