Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. november 30.
 

A szakszervezetek a tervezett létszámcsökkentések és a buszkiszervezések ellen tiltakoznak. A sztrájk jövő hét második felében lehet.

Jövő héten egységes sztrájk lehet a BKV-nál, miután a szakszervezetek a csütörtöki tárgyalásokon sem állapodtak meg a munkáltatóval a kollektív munkaügyi vitát érintő kérdésekben.

Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke az MTI-nek azt mondta: érdekképviseletük a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) mellett szintén létrehozott egy sztrájkbizottságot. Az érdekvédelmi tömörülések egyeztetéseket kezdeményeznek egymással azért, hogy egységes sztrájk legyen. Ennek legkorábbi időpontja a jövő hét második felére tehető.

Nemes Gábor azt mondta, hogy a BKV-nál a tervhez képest egymilliárd forintos bérmegtakarítás keletkezett, ezt az összeget ki kellett volna fizetni a dolgozóknak, és a cafetéria keretéről is meg kellett volna állapodniuk november közepéig. A következő tárgyalási forduló jövő hét elején lesz.

A szakszervezetek a munkahelyek védelme, a tervezett létszámcsökkentések és azok elkerülésének érdekében tervezett intézkedések, a busz kiszervezések munkavállalókra vonatkozó hatása, és a műszaki állapotok miatt kezdeményeztek munkaügyi vitát a BKV vezetésével.

A BKV közleményében azt írta, keresik a megoldásokat, de fontos látni: a gazdasági változások és a BKV pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé, hogy az elmúlt évtizedek alatt berögzült összes folyamat változatlanul maradjon. Hangsúlyozták: együtt kell dolgozni azért, hogy "a legkevesebb veszteséggel" jussanak túl ezen az időszakon, ha nem alkalmazkodnak, annak fájdalmasabb következményei lesznek.

A VTDSZSZ kedden jelentette be, hogy sztrájkbizottságot alakított, mivel úgy látja: nem haladnak megfelelő ütemben a tárgyalások.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon