Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. november 09.
 

Sorra hátrálnak ki a szponzorok Armstrong mögül, előbb a Nike, majd öt újabb vállalat közölte, hogy felbontják a doppingvétségért eltiltott kerékpáros versenyző szerződését.

Sorra hátrálnak ki a szponzorok Lance Armstrong hétszeres Tour de France-győztes korábbi országúti kerékpáros mögül, akit az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) örökre eltiltott és megfosztott az 1998 augusztusa óta elért eredményeitől.

A Nike sportszergyártó cég szerdai távozása után nem sokkal az Anheuser-Busch sörgyár, a kerékpárokat előállító Trek cég, a 24 Hour Fitness nevű fitneszterem-hálózat, az FRS energiaital-vállalat, továbbá a táplálékkiegészítőket gyártó Honey Stinger is közölte: felbontja a 41 éves sztársportolóval kötött szerződését. A napszemüvegeket forgalmazó Oakley egyelőre annyit jelentett be, hogy felülvizsgálja a támogatói megállapodást.

A texasi születésű, tavaly visszavonult Armstrong ugyancsak szerdán lemondott a Livestrong alapítvány elnöki posztjáról, amellyel 15 év alatt nagyjából 500 millió dollárt gyűjtött a rák elleni harc finanszírozására.

Az ex-kerekes egészen nyárig mindenkit beperelt, aki doppingolással vádolta meg, de amint az ügye polgári bíróság elé került - ahol már neki kellett volna bizonyítania ártatlanságát a felhozott vádakkal szemben -, elállt ettől, és hagyta, hogy az USADA megfossza minden eredményétől 1998 augusztusa óta.

Az USADA bizonyítékait - főleg volt csapattársak vallomásait, a US Postal csapatánál működtetett doppingprogrammal kapcsolatos számlakivonatokat, leveleket - megküldte a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnek, hogy az saját hatáskörben döntsön Armstrong eltiltásáról és címeinek elvételéről.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon