Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. január 31.
 

Fokozottan ellenőrzik a hatóságok a budapesti aluljárókat, mivel egy "anarchista csoport" eltávolította a Blaha Lujza téren a főváros tulajdonában lévő korlátelemeket - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán.

Korábban az Origo hírportál videotudósításban számolt be az aluljáróban történtekről. A felvételeken az látszik, hogy több fiatal leszakította a szalagkordont, és elbontotta az ezeket tartó állványokat.

A Főpolgármesteri Hivatal szerint elfogadhatatlan a csoport erőszakos fellépése, és az épületfoglalás után ez már a második olyan akció, amely a közrend megzavarását szolgálja. (Január 19-én a VII. kerületi Csányi utcában civil és hajléktalan aktivisták elfoglaltak egy üresen álló önkormányzati tulajdonú épületet.) Hozzátették: ha minden munkaterületről elhordanák a korlátokat, az közvetlen balesetveszélyt is előidézhet, további, hasonló akció következményei pedig több szempontból beláthatatlanok.

A videotudósításban az egyik név nélkül, kitakart arccal nyilatkozó aktivista az Origónak azt mondta, egy széles baráti kör szervezte az akciót, nem tartoznak semmilyen szervezethez. Azért bontották el a kordonokat, mert - mint az aktivista mondta - felháborítja őket az, hogy a hatalom "arroganciával" akarja azt a helyzetet megoldani, hogy hajléktalanok telepedtek meg az aluljárókban.

A múlt héten először a Hír7 számolt be, arról, hogy a Blaha Lujza téren, az Astoriánál és a Corvin negyedben is elkerítették az aluljárók egy részét nagytakarításra és fertőtlenítésre hivatkozva.

Hír7, MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon