Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. január 22.
 

Hétfőtől kordonokkal védekeznek a hajléktalanok ellen a budapesti aluljárókban. A főváros csökkenteni szeretné a hajléktalanok számát.

Tavaly áprilisban 18 igen, 12 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett a Fővárosi Közgyűlés elfogadta a közterületek rendjéről és használatáról szóló rendelet módosítását, amelynek értelmében szabálysértésnek minősült a közterületeken való életvitelszerű tartózkodás, s ez 50 ezer forintos pénzbírsággal szankcionálták.

Akkor az Ombudsman kérte az Alkotmánybíróságtól, hogy semmisítse meg az “életvitelszerű közterületen való lakhatás” tilalmáról szóló szabályozást.

Szabó Máté ombudsman szerint zavarhatják a közlekedőket az auljárókban telelő hajléktalanok, de a problémára nem villámcsapásszerű várospolitikai és hatósági fellépés jelenti a választ.

Az ombudsman közölte: személyesen és munkatársai révén a hétvégén tájékozódott a helyzetről. Benyomásai alapján valóban többen választják ma a közterületen élést, mint amikor ezt az Alkotmánybíróság határozata előtt a rendőrség pénzbírsággal sújthatta. Ez zavarhatja a közlekedőket, az ott működő szolgáltatásokat, mert valóban ütközik az aluljárók és metróállomások forgalmi és civilizációs elvárásaival – ismerte el.

A főváros január 20-tól egy új módszerrel próbálja csökkenteni a hajléktalanok számát a nagyobb budapesti aluljáróból. Kordonnal keríti el a falak környékét, ahová a hajléktalanok fekszenek, így kiszorítják őket ezekről a területekről.

Hír7
Kép: Gál Mihály

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon