Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2019. december 15.
 

A fiúk sokszor követik az édesapjukat az életük során, és ez a sportban sincs máshogy. Gyakran előfordul, hogy apa és fiú is komoly sport karriert fut be. Nézzünk olyan sztárokat, akiknek a fiai is ismert focisták lettek.

Alf-Inge Haaland – Erling Haaland

A játékospiac egyik legkeresettebb futballistájának az édesapja is egy jó játékosnak számított: Alf-Inge Haaland 181 mérkőzésen játszott a Premier League-ben, és 34-szer lépett pályára a norvég válogatottban, és ott volt az 1994-es világbajnokságon is. Elsősorban mégis a Roy Keane-nel történt afférjával került a középpontba. Roy Keane úgy lerúgta a norvég középpályást egy manchesteri derbin hogy Haalandnak 31 évesen abba kellett hagyni a futballt. Erling Leeds-ben született 2000-ben, majd a norvég Molde csapatába került, ahol 12 gólt ért el a bajnokságban, és az év felfedezettjének választották. A Bet365 bónusz információi alapján 2019 januárjában került a főként fiatal tehetségeket foglalkoztató RedBull Salzburg csapatához, ahol elképesztő mennyiségben gyártja a gólokat. Az elmúlt időszakban az összes topklubbal kapcsolatba hozták és elég valószínű, hogy jövőre nem az osztrák bajnokságban fog játszani.

Peter Schmeichel - Kasper Schmeichel

A mindenidők egyik legjobb kapusának tartott Peter Schmeichel 1991-ben 28 évesen igazolt a Bröndbyből a Manchester United-be, ahol igazán berobbant a nemzetközi futballba. A vörös ördögökkel 5-ször nyerte meg a Premier League-et, majd az 1999-es Bajnokok Ligája diadal után elhagyta a klubot és pályafutását végül a városi rivális Manchester Citynél fejezte be. Fia Kasper a Citynél kezdte a karrierjét, itt azonban mindössze 10 mérkőzésen szerepelt, rendszeresen kölcsönadták, majd 2011-ben végleg eladták, az akkor még másodosztályban szereplő Leicester City együtteséhez. Ekkor még Kasper aligha gondolta, hogy pár év múlva megnyeri a csapattal a Premier League-et. A 2015/16-os szezonban azonban ez a csoda is megtörtént. Schmeichel azóta is a Leicester csapatát erősíti, és a dán válogatottnak is ő az első számú kapusa.

Diego Simeone – Giovanni Simeone

Az Atletico Madrid jelenlegi vezetőedzője európai éveit Olaszországban kezdte, majd a Sevillában és az Atletico Madridban játszott, onnan pedig az Internazionaléhoz és a Lazióhoz került, mindegyik csapatában közönségkedvencnek számított. Hazája válogatottjában összesen 106 alkalommal szerepelt, ezzel egy ideig argentin rekorder volt. Mindkét fiából profi futballista lett Gianluca a spanyol harmadosztályban játszik, viszont a 24 éves Giovanni sokkal tehetségesebbnek bizonyult. A River Plate-ben mutatkozott be a felnőttek között, majd 21 évesen a Genoa csapatához került. 1 évvel később a Betclic sportfogadás információi alapján a Fiorentina már 17 millió eurót fizetett érte, és bemutatkozhatott az argentin válogatottban is. Idén nyáron meglepésre kölcsönadták a Cagliarinak, ahol szintén eredményesen játszik, így továbbra is folyamatosak a pletykák azzal kapcsolatban, hogy édesapja klubjához, az Atletico Madridhoz igazolhat. .

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
zubcsilaci
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon