Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2021. január 30.
 

Új kiadóhoz szerződik Kepes András és a Libri több sztárszerzője. A boltok polcairól is levették az író könyveit.

A Libri azért tüntethette el polcairól a szerzők könyveit, mivel február 1-től az Open Books nevezetű kiadónál fogják megjelentetni a könyveiket, sok más, korábban libris szerzővel együtt.

Open Books néven új kiadót indítanak a Libritől tavaly távozó vezetők, és számos népszerű szerző is az új kiadóhoz szerződik. Az Open Books péntek délután közzétett Facebook-posztjából kiderül, hogy február elsejétől náluk jelennek meg Barabási Albert-László, Csányi Vilmos, Edith Eva Eger, Gárdos Péter, Kepes András, dr. Máté Gábor, Rubik Ernő és Philip Zimbardo könyvei is Magyarországon.

A közleményben olvasható, hogy Open Books néven új kiadói műhely indul Magyarországon azzal a céllal, hogy tartalmas, igényes és elgondolkodtató műveket jelentessen meg az irodalom, a tudomány, az ismeretterjesztés és a gyerekkönyvek világában. Abban segítjük a szerzőinket, hogy történeteik, gondolataik itthon és a világban is minél szélesebb közönséghez juthassanak el.

Kepesnek 2016 óta jelennek meg könyvei a Librinél. A Telex megkereste a Librit az üggyel kapcsolatban az alábbi közleményt juttatták el a lapnak.

„Figyelemmel Kepes András saját, valamint Edith Eva Eger szerző vonatkozásában tegnapi napon közölt Facebook bejegyzéseiben megjelent, valamint erre tekintettel a témában a sajtóban is napvilágot látott híresztelésekre, a Libri üzleti partnerei – így különösen szerzői – üzleti érdekeinek szem előtt tartása, illetve megóvása mellett a Librinek nincs jogi lehetősége, hogy az ügyben konkrét tájékoztatást adjon.”

„Pusztán technikai, illetve gyártási okok miatt fordulhat elő az, hogy egy-egy könyv nem kapható rövid ideig, de még ebben az átmeneti helyzetben is előrendelhető, és amint a készlet rendelkezésre áll, a Libri hálózatában minden érdeklődő számára elérhető lesz.” A nyilatkozatnak azonban az utolsó mondatai az igazán figyelemreméltóak, ebben azt írják, hogy „amennyiben valamely szerző saját kezdeményezése alapján nem kíván a Libri kiadóval a továbbiakban együttműködni, ezt tiszteletben tartva, a könyveket addig megjelentető Libri kiadónak nincs további joga kiadni a műveket. Ilyen esetekben a Libri kiadó a meglévő készleteket optimalizálja annak érdekében, hogy a szükségszerű átmenet minden esetben tiszta és egyszerű lehessen.”

Forrás: Telex.hu

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon