Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. augusztus 14.
 

Idén kevesebben látogattak ki a Sziget fesztiválra mint tavaly.

A tavalyinál valamivel kevesebben, 379 ezren fordultak meg a fesztiválon. Idén 10 százalékkal kevesebb heti-, azonban csaknem 10 százalékkal több napijegyet adtak el 2011-hez képest.

Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője elmondta, hogy még összegezni kell a bevételeket és a kiadásokat - a helyreállítás költségei még nem is tudhatók pontosan -, de várakozásaik szerint mind a fesztivál, mind a Sziget Kft. nyereséges lehet, a pozitívum megközelítheti a 2010-es nyereséget.

A bevételek 17-18 százaléka szponzori reklámbevétel, 10 százaléka kereskedelmi, vendéglátásból származik, a fennmaradó rész pedig jegyárbevétel - ismertette Gerendai Károly.

A főszervező elmondta: idén 500 millió forintot spóroltak meg a kiadási oldalon, s mivel 200 millió forintot költöttek különböző fejlesztésekre, összességében 300 millió forintot takarítottak meg. Idén - a veszteség megelőzése érdekében - a költségvetés tervezésénél figyelembe kellett venni a várhatóan kisebb nézőszámot, valamint a főszponzor kilépését, így jó döntés volt a kiadáscsökkentés - mondta Gerendai Károly. Hozzátette: a jegyárak emelése és a július 19-én hatályba lépett áfa-változás kedvezően hatott költségvetésükre.

Hír7, MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon