Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. július 10.
 

Jövőre sem reptethetünk folyadékot. Az eredeti tervekkel szemben mégsem oldják fel 2013-ban a folyadéktilalmat a repülőkön, hanem továbbra is legfeljebb száz milliliteres tubusokban lehet az ilyesmit felvinni.

A Financial Times Deutschland értesülései szerint a tilalmat 2016-ig fenntartják, bár lesznek könnyítések.

A német üzleti lap szerint a tilalmat három lépésben szüntetik meg. Erről elvi megállapodást kötöttek az Európai Bizottság (EB), az amerikai hatóságok, valamint a légitársaságok és reptérüzemeltetők képviselői.

Az első szakaszban, 2014-től a harmadik országból érkező tranzitutasok vihetik fel átszálláskor a gépekre azokat az italokat és egyéb - egy deciliteresnél nagyobb kiszerelésű - folyadékokat, amelyeket az indulási repülőtéren vásároltak.

A második szakaszban, valószínűleg 2015-től, valamennyi utas vihet magával folyadékot, mennyiségtől függetlenül, de nem a kézipoggyászban, hanem külön, átlátszó csomagolásban. A folyadékot tartalmazó poggyász vizsgálatára külön berendezéseket telepítenek majd az utasvizsgáló állomásokon.

A harmadik szakaszban, 2016-tól a kézipoggyászban, mennyiségi korlátozás nélkül felvihető majd az utastérbe folyadék, figyelembe véve az egyéb szabályokat.

Az EU 2006-ban, a terrorizmus elleni nemzetközi fellépés fokozásának keretében - egy merényletkísérlet után - rendelt el tilalmat a nem a repülőtéri biztonsági zónában vásárolt folyadékokra.

Hír7/MTI

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon