Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. szeptember 17.
 

Nem indulhat el az idén az állami mobilcég, mivel egy bírósági döntés szerint újra kell pályáztatni azoknak a rádiófrekvenciáknak a használatát, amelyeket az MPVI Zrt. is használt volna - értesült a Népszabadság.

Az állami mobilszolgáltató indulását az év elején jelentették be: az MPVI Mobil Zrt. áprilisban, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) frekvenciapályázatán szerezte meg az ország területén való működéséhez szükséges rádiófrekvenciák használatának jogosultságát.

A bíróság szerint a frekvenciapályázaton állami cég eleve nem is indulhatott volna. Ennek a pályázatnak a végeredményét semmisítette meg ítéletében hétfőn a Fővárosi Törvényszék - adta hírül a Népszabadság. Ennek következtében a mobilszolgáltatások nyújtására használható rádiófrekvenciák használatát újra kell pályáztatni, így a negyedik operátorként piacra lépni kívánó állami mobilcég az idén biztosan nem tudja beindítani szolgáltatását.

Az eredeti tervek szerint a három állami tulajdonú cég, a Magyar Posta Zrt., a Magyar Villamos Művek Zrt. és az MFB Invest konzorciuma által létrehozott MPVI még az év végén beindította volna Budapesten saját mobilhálózatát. A hírközlési hatóság korábbi határozata értelmében a már működő három mobilszolgáltatónak kötelező lett volna belföldi roamingszolgáltatást nyújtania az állami szolgáltatónak arra az időre, amíg az még nem rendelkezik teljes belföldi lefedettséggel. E kötelezettség miatt fordultak a bírósághoz a már piacon lévő mobilszolgáltatók. A bíróság döntése szerint a roamingkötelezettséget a hírközlési hatóság jogsértő módon írta elő a mobilcégeknek.

Az MTI értesülései szerint annak eldöntése, hogy a hírközlési hatóságnak az eredeti állapotot kell-e helyreállítania, vagy új tendert kell hirdetnie, meghaladta a bíróság hatáskörét, ezért erre vonatkozó kitételt nem tartalmaz az ítélet.

Nem kedvez mindenben a tender érvénytelenítése a már működő mobilszolgáltatóknak sem, mivel a frekvenciapályázaton ezek a cégek is megvásárolták bizonyos frekvenciák használati jogát, amelyet így elveszíthetnek, ennek következtében pedig mobilinternetes lefedettségük is csökkenhet.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon