Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. április 09.
 

A mostani kormányzati ciklus végén távozik a külügyi tárca éléről Martonyi János.

"A külügyi szolgálatot a kormány leköszöntével befejezem" - fogalmazott az Origónak a külügyminiszter.

A 70 éves Martonyi János ezt azzal magyarázta, hogy a két Orbán-kormány tagjaként összesen nyolc évet töltött el ezen a poszton. Erről korábban többször is beszélt Orbán Viktorral, az elmúlt napokban azonban nem folytatott négyszemközti beszélgetést a kormányfővel - közölte.

Martonyi János azt mondta, nem titok, hogy nem kívánja folytatni, szerinte ezt már lehetett tudni. A miniszter arra utalt, hogy már a ciklus közben is jelentek meg olyan találgatások, hogy 2010-ben csak két évre vállalta el a posztot.

Az elmúlt hetekben pedig több lap is arról írt, hogy Martonyi János a harmadik Orbán-kormánynak már nem szeretne a tagja lenni - írta az Origo.

Az InfoRádió honlapján megjelent hír szerint a magyar diplomácia irányítója emlékeztetett arra, hogy már korábban döntött, és megtiszteltetésnek tartja, hogy összesen nyolc évig vezethette a Külügyminisztériumot.

Az InfoRádiónak elmondta, hogy a következő négy évben a tárca továbbra is kiemelt feladatának tekinti a közép-európai együttműködés erősítését, valamint az uniós bővítés folytatását.

Martonyi János a Heti Válasznak március közepén adott interjújában arra a kérdésre, hogy a választás előestéjén tölti be 70. életévét, nem fáradt-e bele a vezetői pozícióba, azt mondta: egyáltalán nem fáradt, dolgozik tovább azokért a célokért, értékekért, amelyekért eddig is. "Ezeket azonban nem csak közfunkcióban lehet szolgálni " - tette hozzá.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon