Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. július 02.
 

Méteres vízoszlop tört fel a földből Budán a Bartók Béla út közelében vasárnap délután. Pillanatok alatt térdig érő víz öntötte el az utcákat.

A szakvélemények szerint nem keletkeztek statikai károk az épületekben és az útpályában a budapesti Szent Gellért tér környékén, ahol vasárnap délután csőtörés volt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Azt, hogy mi okozta a csőtörést, egyenlőre nem tudják. Szakemberek vizsgálják, hogy pontosan mi történt.

Egy idős férfi benn ragadt a vízáradatban, tűzoltók mentették ki. A környékről 400 lakásból ki kellett költöztetni a lakókat, a víz ugyanis elöntötte a házakat, statikusoknak kellett átnézni mindet.

A lakásokban nem volt áram, gáz és víz sem. A csőtörés helyén 15 méter átmérőjű, több méter mély gödör keletkezett. Több kocsi alatt beszakadt az út. A környéken teljesen megállt a forgalom, a rendőrség le is zárta a területet.

A 4-es metró építkezésére is betört a víz a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság később intézkedik a víz eltávolításáról.

Az éjszakai óráktól megkezdték a lakóépületek pincéiből a víz kiszivattyúzását, ez még jelenleg is tart. A reggeli órákig több mint ötven tűzoltó dolgozott váltásos rendszerben.

MTI / Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon