Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. június 18.
 

Hónapokon belül leállhat a hármas metró, ha pénzhiány miatt elmarad a felújítása - ezt mondja a Metró-közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Ha most kezdik el felújítani a 3-as metrót, már az is késő – mondta a keddi Népszabadságnak Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Szerinte most is csak a karbantartóknak köszönhető a biztonságos üzemeltetés.

A vonal esetleges lezárása esetén egész Budapest megbénulhat. A metróvonalon naponta félmillió ember utazik. A szállításukhoz szükséges pótlóbuszok egyszerűen nem férnének el az utakon, egyébként meg nincs is annyi belőlük, amennyi kellene: 3000 darab. A helyzetet tovább súlyosbítaná, hogy a kisföldalatti legalább ilyen rossz állapotban van, ott is bekövetkezhet egy üzemszünet.

A Fővárosi Közlekedési Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint közlekedés rendszeres karbantartással ugyan fenntartható, de egyre többe kerül. A 35 éves járművek kétévente kötelező auditja kocsinként több tízmilliót kóstál, 200 kocsival számolva ez rengeteg pénz, a BKV idei költségvetéséből pedig már így is hiányzik 6-7 milliárd forint – mondta Jáger István.

Forrás: Népszabadság
Fotó: Index - Nagy Attila

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Címkék: metró, BKV,
vissza
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon