Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. október 11.
 

A Budapest és Róma közötti kapcsolatok erősítésében állapodott meg Gianni Alemanno és Tarlós István, a két város főpolgármestere szerdán Rómában. A főpolgármester megáldatta Budapestet a pápával.

Tarlós István az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a római főpolgármesterrel megállapodtak abban is, hogy kölcsönösen támogatni fogják a 2013-as olasz-magyar kulturális évadot.

A találkozón szóba került a városüzemeltetés, azon belül pedig a közlekedés kérdésköre, amely Rómának is az egyik legnagyobb problémája.

A magyar és az olasz fővárosban is egy-egy szűk munkacsoportot hoznak létre a tapasztalatok és koncepciók cseréjére - tette hozzá. Szólt arról is, hogy Rómában jövő tavasszal választás lesz, s ígéretet kapott Gianni Alemannótól, hogy amennyiben újraválasztják, az első külföldi útja Budapestre vezet majd.

Tarlós István arról is beszámolt, hogy audiencián fogadta XVI. Benedek pápa, akitől azt kérte: áldja meg Budapestet. Megjegyezte, hogy a találkozó csak néhány perces volt, de hívő római katolikusként életre szóló élményt jelentett számára.

A főpolgármester látogatását a Római Magyar Akadémián zárta, ahol Molnár Antal igazgató tájékoztatta az intézet működéséről, továbbá áttekintették azt is, Budapest hogyan tudna közreműködni a kulturális évad szervezésében. Hozzátette, utóbbiról Balla János római magyar nagykövettel is egyeztetett, így a magyar kormány komoly támogatása mellett a főváros a programsorozat egyik kulcsszereplője lesz.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon