Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. szeptember 19.
 

A Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának döntése értelmében, melyet pénteken Genfben jelentettek be, a londoni Wembley Stadionban rendezik a két elődöntőt és a finálét. A döntőre még München pályázott, ám a szavazás előtt visszalépett, mivel kiderült, hogy a technikai bizottság jelentése szerint London jobb osztályzatokat kapott. A németek már korábban jelezték, hogy lemondanak a döntős csomagról, s cserébe azt kérik az angoloktól, támogassák őket a 2024-es Eb-pályázat során.

A három csoportmérkőzést és egy negyeddöntőt tartalmazó csomagot Baku, München, Róma és Szentpétervár kapta meg.

A 2018-ra megújuló Puskás Ferenc Stadionnal pályázó Budapesthez hasonlóan három csoportmeccsnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont Amszterdam, Bukarest, Bilbao, Brüsszel, Dublin, Glasgow és Koppenhága.

Az UEFA 2011-ben jelentette be, hogy - Michel Platini elnök ötlete alapján - az Eb fennállásának 60. évfordulója alkalmából 2020-ban 13 ország egy-egy városában rendezik majd meg a kontinentális tornát. A jelentkezőknek két csomagra lehetett pályázni: az egyik a két elődöntőt és a finálét foglalta magában, míg a másik csomag három csoportmérkőzést és egy egyenes kieséses - nyolcad- vagy negyeddöntős - összecsapást. Összesen 19 kandidáló volt, közülük hat - Minszk, Szófia, Szkopje, Jeruzsálem, Stockholm és Cardiff - nem lehet részese a 2020-as Eb-nek.

A 2016-os Eb-t Franciaország rendezi meg, ezen már 24 válogatott szerepel az eddigi 16 helyett.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon