Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. október 12.
 

Nem szándékosan doppingolt Fazekas Róbert, ezért a másodfokú doppingbizottság nyolcról hat évre csökkentette az Európa-bajnok és vb-ezüstérmes diszkoszvető büntetését.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője elmondta, hogy Fazekas olyan táplálékkiegészítőt fogyasztott, amely sztanozololt tartalmazott.

Július 10-én derült ki, hogy a 37 éves Fazekas Róbertet a Magyar Olimpiai Bizottság nem nevezte a londoni olimpiára, mivel a sportoló szervezetében egy versenyen kívüli ellenőrzés során az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozololt mutatták ki. A doppingbizottság első fokú határozatában bizonyítottnak látta az atléta bűnösségét és nyolc évre tiltotta el, ez ellen Fazekas fellebbezett.

A másodfokú doppingbizottság - amelyben a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Atlétikai Szövetség és a nemzeti doppingellenes szervezet (HUNADO) egy-egy jogásza kapott helyet - pénteken a zéró toleranciára hivatkozva nem mentette fel az atlétát, de büntetését hat évre mérsékelte.

A nyugat.hu szerint Fazekas az általa fogyasztott, legálisan a kiskereskedelemben megvásárolható táplálékkiegészítők közül egyet a Magyar Antidopping Csoport hivatalos előírásai szerint az ausztriai seibersdorfi laborban bevizsgáltatott.

A laboratóriumban a felbontott, Fazekas által a versenyszezonban használt, valamint ugyanezen termék véletlenszerűen vásárolt eredeti, bontatlan csomagolásában is sztanozololt mutatott ki. Günter Meiner, a labor vezetője arról tájékoztatja a MACS-ot, hogy a felbontott és teljesen zárt táplálékkiegészítőben is 300ng/g sztanozololt találtak.

"Két tényállás van. Fazekas Róbert nem doppingolt, azaz tiltott szert teljesítményfokozásra nem használt, ugyanakkor szervezetében ott voltak a sztanozolol nyomai. Robi számára július végén nagyjából világossá vált, hogy sportolói pályafutása véget ért, de mindvégig fontos volt neki, hogy a nevét tisztázzák" - nyilatkozott a honlapnak Czeglédy Csaba, Fazekas jogi képviselője.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon