Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. január 13.
 

Robbantásos bűncselekmény történt a fővárosi Lehel utca egyik pénzintézeténél - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő délelőtt a honlapján.

Délelőtt 11-kor még tartott a helyszínelés Budapesten, a Lehel utcában, ahol hétfő hajnalban robbantás történt - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A rendőrség mind a gyalogosok, mind a közúti forgalom elől lezárta a területet a Béke tértől egészen a Róbert Károly körútig, a gyalogosokat is csak lakcímkártyával engedik be. A robbanás egy új építésű ház alsó üzletsorán történt az épületegyüttes beszögelésben, ahol több bankfiók is van.

A robbanás következtében a CIB Bank és a Budapest Bank portálja is megrongálódott - tapasztalta az MTI tudósítója. A beszögelésben található még az Erste Bank és az FHB fiókja is. Nem messze tőlük a Lehel utcán az UniCreditnek és az OTP Banknak is van fiókja. A területen található üzletek egy része ki sem nyitott, amelyek pedig nyitva vannak, ott arra panaszkodnak az eladók, hogy kicsi a forgalom, a betérő emberek jellemzően arról számolnak be, hogy hangos robbanásra ébredtek.

Az MTI tudósítójának a közeli Röppentyű utcában lakó idősebb nő azt mondta, azt hitte, hogy dörög az ég, vihar lesz; ő már fent volt, fia pedig felébredt a robbantás hangjára.

Egy másik idősebb nő, aki a robbantás helyétől mintegy kétszáz méterre lakik a Béke téren, ugyancsak azt hitte, hogy égzengést hall. Olyan volt a robbanás, mint egy tompa dörrenés - mondta.

Mindketten elmondták, hogy a robbantás után néhány perccel heves szirénázásra lettek figyelmesek. Az egyik boltos beszámolt arról is: többen azt mondták neki, hogy egy hajléktalant elküldtek a robbanás előtt a helyszínről.

Az üvegszilánkokat a robbanás ereje a Lehel utca másik oldaláig, mintegy nyolcvan méterre röpítette, még délelőtt is üvegszilánkok borították az úttestet. A szilánkokat a rendőrök nyomrögzítő eszközökkel vizsgálják. A helyszínen a hatóságok nem nyilatkoznak a történtekről.

Egy motorost keres a rendőrség a hétfő reggel a főváros XIII. kerületében, a Lehel utcában, bankfiókok előtt történt robbantás ügyében. Az ismeretlen egy cross enduro jellegű, tarka színű, forgalmi rendszám nélküli, 150-170 köbcentiméteres, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral hajtott el a helyszínről - olvasható a rendőrség honlapján.

A XIII. kerületben lévő bankfiók utcafronti bejárati oldalának egy része hajnali 4 óra 18 perc körüli időben kirobbant. Személyi sérülés nem történt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, illetve közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövető ellen. Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől a robbanást megelőzően.

A Lehel utcai bankfiókok előtt történt hajnali robbantásban a CIB Bank fiókjában jelentős anyagi kár keletkezett, senki nem sérült meg - mondta el Szinai Ádám, a bank kommunikációs vezetője az MTI-nek hétfőn. Hozzátette, a rendőrségi vizsgálat még folyik. Az ügyfelek a közelben lévő újpesti, Váci úti (a Westendben lévő), illetve a Flórián téri és Baross téri fiókok szolgáltatásait vehetik igénybe.

A helyszínről készült felvételek szerint a CIB Bank és a Budapest Bank portálja károsodott.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon