Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. november 14.
 

Harminc év után jövőre újra Miskolctapolcán rendezik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT), így jövőre július 15-20. között a miskolci Egyetemváros és környéke ad otthont a találkozónak.

Nyolc zenei színpad, tizenhat hektáros terület, tíz kilométer kábel, három kilométer kerítés és egy nagyjából ezerkétszáz fős stáb, ez a 2014-es EFOTT számokban - írták a szervezők szerdán az MTI-nek.

Az EFOTT minden évben más helyszínre vándorol, évről évre új területi adottságokhoz igazítva kell felépíteni a fesztivált. Az idei helyszínről internetes szavazással döntöttek. 1984-ben már rendeztek EFOTT-ot Miskolctapolcán.

Több mint 22 ezer szavazat érkezett, a két legjobb pályázat közül végül Miskolctapolca lett a befutó. Célunk bebizonyítani, hogy ez a régió rengeteg értékkel bír, és igazán színes kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A fesztiválhelyszín közelében található például a miskolctapolcai Barlangfürdő és egy hangulatos csónakázó tó is - mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

A pályázatok elbírálásakor fontos szempont volt, hogy a helyszín könnyen megközelíthető, jó infrastruktúrával rendelkező legyen. Azt is figyelembe vették, hogy elegendő épített szálláshely legyen és a fesztiválozók a régióban turisztikai programokkal is találkozzanak.

Idén Zánkán, tavaly Velencén tartották az EFOTT-ot, Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg. Az első a Pécs melletti Abaligeten volt, az elmúlt években Debrecenben, Dunaújvárosban, Baján, Orfűn és Szolnokon is volt EFOTT, rendszeresen mintegy 70 ezres látogatószámmal.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon