Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Hír7 2019. április 26.
 

Többféle teória látott már napvilágot mióta elkezdődött a sorozat utolsó évadja, ami minden eddigieknél monumentálisabb. De vajon mit akar az Éjkirály és mikor fognak támadni a Mások? Ki fog a végén a Vastrónon ülni? Ha rajongó vagy, akkor ez a cikk neked szól!

Még csak két rész ment le a HBO saját készítésű sorozatának befejező évadjából, de a rajongók milliói találgatják, hogy hová fut ki G.R.R Martin fantasy története. Sokféle teória látott már napvilágot, mi pedig utánjártunk, hogy vajon melyik lehet az igazi.

VIGYÁZAT! A CIKK SPOILEREKET TARTALMAZ!

A Game of Thrones (magyarul Trónok harca) G.R.R. Martin nagy sikerű könyvsorozatából 2011-ben vászonra vitt alkotása nagyon megosztó, hiszen az első évadban rögtön elbúcsúzhattunk az egyik főszereplőtől, és azóta megannyi gyilkosság, ármánykodás, megdöbbentő csata, és torokszorító és morbid jelenet játszódott le a stúdió díszletei előtt. A történetet nem mutatjuk be nektek, hiszen aki nézi a sorozatot úgyis tudja, hogy a Starkok, és a Lannisterek háborújába becsatlakoztak az élőhalottak is, és az Éjkirály vezetésével vonulnak az élők ellen. A két háznak (és megmaradt szövetségeinek) össze kell fognia, hogy legyőzze az Éjkirályt.... De hogyan lehet megölni egy eleve halott embert? Hát ez bizony nem egyszerű feladat!

Szerencsére Sam Tarly a Fellegvárban a régi poros könyvek közül már kiolvasta, hogy a sárkányüveg (obszidián) megöli a holtakat, és azt is tudják már Havas Johnék, hogy a halottak serege legyőzhető, ha az őket irányító Éjkirályt elpusztítják. Az Erdő gyermekei által létrehozott gonosz antihős bosszúból teremtette maga köré a holtakat, majd jégbe fagyva bújtak meg évszázadokon át. Ahogy viszont közeledett a tél, ők előbújtak, és most nincs menekülés előlük.

A sorozat rajongói szerint a történet vége az lesz, hogy győz az Éjkirály, mert ő az okosabb, és tudja, hogy a csatába elég csak elküldeni halott seregét, neki nem kell részt vennie személyesen, hiszen így nem is lehet őt megölni. A sereg elvégzi a dolgát, ő pedig közben megtámadhatja Cerseit, aki Királyvárban várja az Északiak és a Mások összecsapását. Ráadásul az Éjkirály túljárhat mindenki eszén Cersei-jel együtt. Egyesek szerint kettejük között még szövetség is kialakulhat, és így együtt igázzák le a Hét királyság életben maradt tagjait. Ez morbid befejezés sem áll annyira távol a valóságtól, gondoljunk csak Vörös menyegző részre, ahol morbid módon végeztek ki három fontos szereplőt is.

Egy másik verzió szerint Brandon Stark, aki maga a Háromszemű holló manipulálni fogja az időt valahogy (emlékezzünk csak, hogy Hodor múltbeli agyába is belemászott anno egy kis időre) és ennek segítségével megakadályozza, hogy létrehozzák az Éjkirályt. Ha nincs az Éjkirály, akkor nincsenek zombik, és nincs csata sem. Maximum a Starkok és a Lannisterek között, de azt könnyen le rendezhetik, hiszen mindkét ház harcosok és szövetségesek sorával rendelkezik, így ez a befejezés szimpla háborús helyzetbe vinné tovább a maradék részeket.

A harmadik verzió egy olyan karakter hősiességét vetíti előre, akiről a második részben szó sem esett. Ő Bronn, aki Cersei parancsára Északra utazik, hogy ott végezzen Jamie és Tyrion Lannisterrel. De Bronn jó barátja mind a törpe Segítőnek, mind pedig a Királyölőként elhíresült Jamie-nek. Bronn nem fogja végrehajtani amivel megbízták, helyette dezertál és útja során összetalálkozik az Éjkirállyal, akit meg is öl gyorsan. Végülis Bronnak egy sárkány sem akadály, gondoljunk csak arra, hogy ő sebezte meg Daenerys királynő egyik sárkányát is anno.

A negyedik lehetőség, hogy a már említett sárkányok nagyobb szerepet kapnak. Ne feledjük, hogy az Éjkirálynak is van egy sárkánya. Az egyik teória szerint a kék jeget fújó sárkánnyal elpusztítja Királyvárat, majd Deres felé veszi az irányt, és amíg az ott táborozó Havas Johnék hadakoznak a holtakkal, addig az Éjkirály fentről az égből legyőz mindenkit. Bár Daenerys királynőnek is van két sárkánya, a meglepetés ereje lehet az egyik kulcs, ami az Éjkirályt a sikerig viszi. Sokan neki drukkolnak, így sokan örülnének, ha ő kerülne végül a Vastrónra.

Az optimisták úgy látják, hogy Aria Stark lesz az, aki bevégzi az Éjkirályt. Az Arcnélküli embereknél igazi gyilkológéppé vált lány nagyon harcias, ha a családjáról van szó. Bran csaliként várhatja az Éjkirályt az erdőben, ahol Aria szembeszáll az ellenséggel és gyorsan végez vele.

A legvalószínűbb elmélet szerint a csata kezdetét veszi, a Mások és az emberek küzdeni fognak, és sok kedvenc karakterünktől elbúcsúzhatunk, de a végén győznek a jók, és az életben maradtak békét kötnek.

Bárhogy is lesz még van hátra 4 rész a történetből, amire érdemes hétfőnként egy jó erős whiskyvel felkészülni, hiszen biztos, hogy lesz egy-két erős jelenet, amihez kell majd a szíverősítő. Tudtad, hogy az Éjkirálynak külön whiskyje van? Bizony-bizony! Ha te is neki drukkolsz, akkor szerezd be a limitált kiadású White walker whiskyt, ami biztos, hogy téged is a jeges Északra repít, ahol a Mások és a katonák egymással néznek farkasszemet. Az Éjkirály ihlette whiskyben a jegesség mellett érződik a karamellizált cukor, a bogyós gyümölcsök, a vanília ízei, és Skócia legészakibb szeszfőzdéinek legfinomabb aromái.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon