Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. október 30.
 

Barack Obama amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánította kedden New York állam egy részét. A tengervíz áttört egy gátat a szomszédos New Jersey államban. A Sandy következményeként már tűz is pusztít.

Mint ahogyan arról korábbi cikkünkbe is beszámoltunk óriási pusztítást végzett a Sandy névre keresztelt hurrikán Amerikában. Az áldozatok száma 14-ről 17-re növekedett.
Barack Obama amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánította kedden New York állam egy részét.A katasztrófa sújtotta területté nyilvánított Bronx, Kings, Nassau, New York, Richmond, Suffolk és Queens megye lakosai szövetségi támogatást kaphatnak.

Közben a Sandy hurrikán által felkorbácsolt tengervíz áttört egy gátat a szomszédos New Jersey államban. A gátat áttörő víz 1,2-1,5 méter magasan elöntötte Moonachie, Little Ferry és Carlstadt városokat.

Több mint 5700 járatot töröltek kedden, ezzel 15 500-ra növekedett a járattörlések száma. A Sandy ebben is lekörözte az Irén hurrikánt: 2011 augusztusában „csak” 14 000 gép ragadt a reptereken – írja a The New York Times.

Az ABC legújabb tudósítása szerint már 80-100 lakást érint a New York Breezy Point nevű részén pusztító tűz, ami kedd kora reggel keletkezett. Az esethez közel 200 tűzoltót mozgósítottak.

Eddig egyetlen segélyhívás sem érkezett a New York-i magyar főkonzulátusra, inkább tanácsokat kértek – mondta el a Hír TV-nek Dán Károly főkonzul. Hozzátette: magyarok nem ragadtak a reptereken sem, hiszen azokat kiürítették a hatóságok.

Sandy után hóvihar

Nyugat-Virginiában a meteorológia szolgálat fenntartja a riasztási fokozatot: az előrejelzések szerint folytatódhatnak a hóviharok, akár félméteres hó is lehullhat.

Több mint 7 millió fogyasztónál nincs áram a keleti partvidéken, írja a CNN. A legutóbbi hírek szerint New York államban 1,8 millió, New Jerseyben 2,3 millió, Massachussettsben 322 ezer, Pennsylvaniban 1,2 millió, Connecticutban 619 ezer, Delaware-ben 72 ezer, Washington D. C.-ben 24 ezer, Marylandben 195 ezer, Rhode Island államban 117 ezer, New Hampshire-ben 234 ezer, Maine-ben pedig 83 ezer lakosnál szünetel az áramszolgáltatás.

MTI, Hír7, CNN, 
Fotó: Getty Images

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon