Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Interjúk 2016. február 26.
 

Jelenleg ugyan nincs képernyőn, mégis folyamatosan dolgozik, hétvégén iskolában tanít, szépségversenyt szervez, számos cég arca, és ha a munkája engedi bejárja a világot – így jellemezhetőek Horváth Éva hétköznapjai. A műsorvezető a Hír7-nek mesélt.

Modellként és műsorvezetőként egyaránt ismernek téged, melyik áll hozzád a legközelebb?

Nálam a modellkedés és a tévézés nagyjából egy időben kezdődött. A televíziózás a Szerencsekerékkel indult, míg a modellkedés számomra mindig is egy lutri volt, amire pénzkeresési lehetőségként tekintettem a suli mellett. Egy ideig el sem tudtam képzelni, hogy tévében szerepeljek, de a szépségkirálynő választás során megtetszett.  A televíziós műsoraimra büszke vagyok, nyilván az utolsó a kedvenc, az Éden hotel, amit a szívembe zártam. Ki ne szeretne úgy dolgozni, hogy közben csodálatos helyeket fedez fel. 

Egy ideje viszont eltűntél a képernyőről.

A televíziózás az ilyen. Van, amikor van lehetőség, és van, amikor nincs, mostanában nem érkezett megkeresés.


Éva szerint fontos, hogy legyen kitartása az embernek. Fotó: Vajda Antia - Hír7

Több modelliskolában is tanítasz, mesélsz nekünk erről? Hogy képzeljük el?

Két helyen is tartok órákat, a gyerekeket sok minden érdekel, van, akit a modellkedés, de akad olyan, akit a reklámfilmekben való szereplés érdekel. Én megpróbálom megtanítani nekik, hogyan pózoljanak, mire figyeljenek oda, mitől lesznek jók egy válogatáson, azaz igyekszem átadni azokat a tapasztalatokat, amit én a saját bőrömön éltem át. Nagyon szeretem csinálni, főleg ha élénken érdeklődő csoportom van.

Szerinted mitől válik valaki jó modellé?

Ami a legfontosabb, hogy legyen kitartása. A mai fiatalok nagyon hamar elveszítik a kezdeti lelkesedést és nincsenek határozott céljaik. Megpróbálják, de a cél megvalósulása érdekében elmarad a küzdelem. Én is számos castingon jártam, ami nem sikerült, de kitartóan elmentem a következőre és kivártam a sorom. Fontos, hogy a kitűzött céljainkat ne adjuk fel idő előtt.



Több éve részt veszel a Miss Balaton verseny szervezésében.

Számos szépségversenyben részt vettem már a korábbi években, így nagy vágyam volt irányítani, szervezni egy ilyen rendezvényt. Az egyik kedves ismerősöm hívott, hogy lenne egy új dolog és jó lenne róla beszélgetni, éppen a VIASAT3-nak forgattuk a Megruházlak című műsort. A forgatás után elmentem az irodájába. Nagy szerencsém volt, mert többen is pályáztak erre a pozícióra, és ha később érek oda, elúszhatott volna a lehetőség. Jó érzés átállni a másik oldalra úgy, hogy megmarad az életemben a modellkedés, hiszen jelenleg is több cégnek vagyok az arca. Egyébként az idei verseny döntője augusztus 5-én lesz, amit már nagyon várunk, a jelentkezés pedig áprilisban indul. A lányoknak három előválogatón kell részt venniük és egy hétig lesznek a táborban, ahol tényleg összekovácsolódik a csapat. Korábbi évekhez hasonlóan természetesen idén is lesz naptárfotózás.



Mitől szép egy lány, milyen szempontokat vesztek figyelembe a versenyben?

A szempont nagyon egyszerű, ami dönt az a kisugárzás. Ha az adott napon a lány rossz passzban van, akkor nem fogja megnyerni a versenyt. Nyilván a háttérben láthatjuk a fotóikat, de a legjobban az számit milyenek mutatja magát a színpadon. Mindenképpen kell hozzá egy jó adag exhibicionizmus. Kedvelem az első generációs topmodelleket - Naomi Campbell, Cindy Crawford vagy éppen Claudia Schiffer - ők a mai napig jelen vannak, és még mindig szépek.  

Kezdetben, hogyan fogadta a modellkedést a családod?

A szüleim neveztek be az első szépségversenyemre, hogy növeljék az önbizalmamat. Bármilyen hihetetlenek tűnik, nem voltam magabiztos kislány. Ha ők nem adják a kezdeti lökést, akkor nem próbáltam volna ki magam ebben a világban. Nagyon fontos a szülői háttér, ha valakinek ez hiányzik, akkor nem tud ebben tevékenykedni.



Készültek rólad fél akt fotók is, volt otthon megdöbbenés?

Emlékszem a nagyszüleimnek nem mutattuk meg, de mindenesetben ízléses képek készültek, én sosem vetkőztem le öncélúan, mindig igyekeztünk valami jó anyagot készíteni. A családom nagyon aranyos a mai napig gyűjtik az újságcikkeket rólam, mind le vannak otthon fűzve. 

Nagy utózó hírében állsz, nemrég tértél haza Indonéziából?

Anyukámnak szerettem volna megmutatni egy olyan földrészt, ahol ő még nem járt. Az indonéz szigetvilág eddig kimaradt a repertoárból. Az Éden hotel című műsor forgatásán, ő is kint volt velem Mexikóban és Kolumbiában. Úgy gondolom egy bizonyos korig fontos, hogy a szülők mutassanak dolgokat a gyermekeiknek, de aztán ez megfordul.

Ezek szerint jól megértitek egymást, jók ezek a családi utazások?

Mindenféleképpen jók, a rohanó hétköznapokban az embernek nem feltétlenül van sok ideje találkozni a szüleivel és ilyenkor az új élményszerzés mellett sok más aktuális dologról is lehet beszélgetni.

Szerző: Vásárhelyi Dávid
Fotók: Vajda Anita – Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon