Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. március 13.
 

A médiahatóság felmérése szerint a hírműsorokban a pártok közül a Fidesz szerepelt a legtöbbet, 56,5 százalékos arányban. A kormánypárti politikusok a beszédidő 60,9 százalékát vitték az év első hónapjában.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) gyorsjelentése szerint a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseivel foglalkoztak legtöbbet a híradók januárban, összesen 554 hír szólt erről.

A hatóság által kedden ismertetett felmérés szerint a második legtöbbet a kormány oktatásügyi intézkedései szerepeltek a hírekben, harmadik helyen pedig a természeti katasztrófákkal összefüggő hírek álltak.

Sorrendben ezt követik az erőszakos bűncselekményekről, a kormány és az MSZP ellentéteiről, valamint a közlekedési balesetekről szóló hírek.

Az NMHH közleménye szerint a politikusok összes szereplésének aránya a hírműsorokban januárban 27,2 százalék volt, a legtöbbet pedig a Kossuth Rádió Esti krónika című műsorában szólaltak meg, illetve idézték őket, összesen több mint 45 százalékban.

Felmérésük szerint a kormány és a parlamenti pártok tagjainak összes szereplését alapul véve a hírműsorokban a pártok közül a Fidesz szerepelt a legtöbbet, 56,5 százalékos arányban, őket követi az MSZP 14,1 és az LMP 7,6 százalékban. A kormányhoz kapcsolódó hírek 7,5 százalékos arányban jelentek meg januárban a hírműsorokban, míg a KDNP 5,8, a Jobbik 4,9, a DK pedig 3,8 százalékos aránnyal bírt.

Mint írták: a Fidesz a legtöbbet a ClassFM hírműsoraiban szerepelt, itt a legmagasabb a kormányhírek aránya is, 21,3 százalék. A Fidesszel a legkevesebbet a HírTV 21 órás híradója foglalkozott januárban, összesen 47,8 százalékban, de a nagyobbik kormánypártról szóló hírek alig többet, a hírek 48 százalékát tették ki az ATV híradójában is. A két kereskedelmi csatorna híradóiban mintegy 60 százalékban voltak találhatók a Fidesszel kapcsolatos hírek.

A legnagyobb ellenzéki párttal, az MSZP-vel az ATV híradója foglalkozott a legtöbbet januárban, híradójuk híreinek 21,2 százaléka szólt róluk. Szintén náluk jelent meg legnagyobb arányban a második legnagyobb ellenzéki párt, a Jobbik, 10,8 százalékban.

A beszédidő-megoszlás tekintetében a Fidesz 60,9, az MSZP 11,4, az LMP 6,5, a KDNP 6,4, a kormány 6,1, a Jobbik 4,9, a DK pedig 3,8 százaléknyi időt kapott januárban a 11 vizsgált hírműsorban. A ClassFM-ben szerepeltek legtöbbet a Fidesz tagjai, 81,6 százalékban, legkevesebbet pedig az ATV híradójában, 47 százalékban.

Januárban az összes vizsgált hírműsorban Orbán Viktor miniszterelnök 168-szor, Schiffer András, az LMP frakcióvezetője 53-szor, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke 42-szer, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke 27-szer, Vona Gábor, a Jobbik elnöke 21-szer szerepelt. A hírműsorokban Orbán Viktor 3026, Schiffer András 1056, Vona Gábor 460, Mesterházy Attila 316, Semjén Zsolt 154 másodpercet beszélt januárban.

A Fideszből Orbán Viktor, a KDNP-ből Hoffmann Rózsa, az MSZP-ből Mesterházy Attila, a Jobbikból Vona Gábor, az LMP-ből Schiffer András, míg a DK-ból Gyurcsány Ferenc jelent meg legtöbbet januárban a hírműsorokban, ők is beszéltek a legtöbbet, kivéve Mesterházy Attilát, akit párttársa, Józsa István e tekintetben megelőzött.

Az NMHH vizsgálata az alábbi hírműsorokra terjedt ki: M1 esti Híradó, a Duna Híradó, a Kossuth Rádió 180 perc (6 órától 7 óráig tartó időszak), Déli krónika és Esti krónika című hírműsorai, RTL Klub Híradó, TV2 Tények, ClassFM Hírek, ATV Híradó, Híradó 21 (HírTV) és Echo TV Híradó.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon