Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
SZTÁR 2013. január 04.
 

Korábban verekedési ügye miatt cikkeztek róla az újságok, most állampolgársága megváltoztatása miatt került a középpontba.

Depardieu azt követően vette fontolóra állampolgársága megváltoztatását, hogy hazájában szerinte méltatlan bírálatok össztüzébe került, amikor egy belga településen vásárolt ingatlant a francia adószabályok megkerülésére. A francia elnök ugyanis a leggazdagabb réteg számára 75 százalékos adó kivetését helyezte kilátásba. Oroszországban 13 százalékos adót kell fizetni a jövedelem után.

A színész december közepén az őt ért - mások mellett Francois Hollande elnök szájából is elhangzott - kritikák miatt nyílt levélben jelentette ki, hogy kész visszaadni francia útlevelét és társadalombiztosítási kártyáját. Később azt is megszellőztette, hogy Putyintól akár orosz útlevelet is kaphat.

Putyin válaszul még az ünnepek előtt kijelentette, hogy barátjának tekinti Depardieu-t, és közölte: bár tudja, hogy a színész szereti hazáját, és reméli, hamarosan túllesz élete ezen krízisén, ha akarja, kaphat orosz útlevelet és állampolgárságot.

A csütörtöki orosz közleményt egyelőre nem kommentálta sem Depardieu, sem képviselője, így azt sem lehet tudni, vajon elfogadta-e a felkínált orosz állampolgárságot.

A francia polgári törvénykönyv szerint ahhoz, hogy valaki feladja a francia állampolgárságot, szükséges, hogy egy más állam polgára legyen. A Kreml bejelentésével ez a feltétel most teljesült. A világszerte népszerű filmsztár pályafutása során eddig több mint 150 filmben szerepelt. Az 1991-es Zöld kártya című produkcióban éppen egy olyan férfit alakított, aki álházassággal szeretné megkapni az amerikai állampolgárságot. A színészt Oroszországban szintén jól ismerik, az egyik bank hirdetésében is szerepel.

Hír7, MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon