Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. július 02.
 

A Gödör Klub után az Akvárium Klub is kénytelen lesz bezárni, augusztustól ugyanis az államé lesz az Erzsébet téri Kulturális Központ és vele együtt a klub is.

Augusztus 1-jével ingyenesen az állam tulajdonába kerül, ezt követően pedig határozatlan időre bezár az Erzsébet téri Akvárium Klub – írja a hvg.hu

A jelenleg a főváros kezében lévő Erzsébet téri Kulturális Központ és Park, egy hamarosan életbe lépő törvénynek köszönhetően, az állam kezébe kerülhet.

A korábban kilenc évet működő, Gödör Klub tavaly volt kénytelen bezárni, mivel nem ők nyerték, a sokak szerint elcsalt pályázatot. Az akkori klub sokat járult hozzá a kerület kulturális felvirágoztatásához.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a hvg.hu kérdéseire azt írta, az Akvárium, a volt Gödör Klub belső életterének egy jelentékeny része mind a mai napig nem készült el. A Budapest V. kerület Erzsébet téri Kulturális Központ és Park (EKKP) fejlesztése II. ütemének megvalósítása munkacímű beruházás befejezése ezen ominózus tereknek a végleges kialakítását, valamint az épület szükségessé vált felújítását tartalmazza. A II. ütem egy 1000 négyzetméteres bővítést jelent.

Saját programokat és arculatot szeretnének

A kormány ezzel a döntéssel Budapest egyik leglátogatottabb találkozási pontját torzó helyett valódi, sokoldalú kulturális és turisztikai központtá alakítja – áll a KIM sajtóosztályának hvg.hu-nak eljuttatott levelében. A KIM szerint a beruházás alatt bezár az Akvárium Klub, de ennek pontos ideje és időtartama egyelőre még nem ismert.

Hír7
Fotó: Internet

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon