Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. július 20.
 

Agyhártyagyulladás végzett egy lánnyal, aki néhány nappal ezelőtt még a Balaton Sound fesztiválon szórakozott.

A 17 éves lány kedden a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban halt meg. Az interneten elterjedt az a rémhír, hogy mindenkinek, aki ott volt, el kell mennie orvoshoz, mert elkaphatta a halálos kórt.

A meningococcus baktérium csak közvetlen, szoros kapcsolat révén terjed emberről emberre. Azok, akik a múlt hét végén Zamárdiban tartott fesztiválon vagy utána közvetlen kapcsolatba kerültek a 17 éves budapesti lánnyal, már megkapták a szükséges antibiotikus kezelést; csütörtök délig 69 embert láttak el - közölte az ÁNTSZ az MTI-vel.

A szolgálat hozzátette: a fesztiválon részt vevők körében előforduló további megbetegedésről nincs tudomásuk. A közlemény szerint a lány első tünetei július 16-án, hétfőn a budapesti otthonában jelentkeztek, másnap kórházba vitték őt. Állapota azonban nagyon gyorsan romlott, és a szakszerű egészségügyi ellátás ellenére néhány órán belül meghalt. Szerdán a laboratóriumi vizsgálat során a vérmintájában C-típusú meningococcus baktériumot mutattak ki. A lány halálát C-típusú neisseria meningitidis fertőzés következtében kialakuló súlyos vérmérgezés okozta - írták.

A betegség jellemző kezdeti tüneteként jelentkezhet magas láz, erős fejfájás, levertség, hányinger, hányás, tarkókötöttség (merevség), bőrvérzések. Aki észleli magán a tüneteket, annak az ÁNTSZ azt javasolja, hogy haladéktalanul keresse fel háziorvosát.

Némedi Mária, a kistarcsai Flór Ferenc Kórház orvos igazgatója csütörtökön megerősítette az MTI-nek, hogy az intézményben kedden fertőző agyhártyagyulladásban meghalt egy fiatal lány, aki néhány nappal a halála előtt részt vett a Balaton Sound fesztiválon. Megjegyezte ugyanakkor, hogy mivel a fesztivál óta jó pár nap eltelt, a betegség kivédhetetlen változatától ebben a körben már aligha kell tartani.

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon