Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. február 15.
 

Hivatalosan is feloszlott az LMP parlamenti frakciója, miután Kövér László megállapította a képviselőcsoport megszűnését.

Kövér László házelnök csütörtökön hivatalból megállapította a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakciójának megszűnését - mondta csütörtökön Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke.

Közleményében felidézte, hogy a házelnökhöz hétfő kora délután érkezett az a levél, amelyben nyolc képviselő bejelentette kilépését az LMP képviselőcsoportjából. Ezt követően Schiffer András frakcióvezetőnek három napon belül kellett volna bejelentenie a képviselőcsoport megszűnését, mivel annak létszáma a minimálisan előírt 12 alá csökkent. A frakcióvezető azonban ezt nem tette meg időben, így a házelnök a határozati házszabály rendelkezéseinek megfelelően hivatalból megállapította az LMP parlamenti frakciójának február 11-i hatállyal való megszűnését.

A korábbi frakciótagok által betöltött bizottsági helyeket és parlamenti tisztségeket újra elosztják, mégpedig úgy, hogy minden függetlenné vált képviselőt megillet egy bizottsági hely - tudatta a sajtófőnök, és elmondta, hogy a bizottsági helyek és parlamenti tisztségek betöltésére - az érintettekkel való konzultáció után - az Országgyűlés elnöke tesz javaslatot.

Az LMP tavaly novemberi kongresszusa olyan határozatot fogadott el, amely kizárta a Lehet Más a Politika csatlakozását az Együtt 2014 választói mozgalomhoz, de felhatalmazást adott arra, hogy a párt képviselői megkezdjék a tárgyalást az együttműködés más formáiról. A határozat elfogadása után lemondott posztjáról Jávor Benedek parlamenti frakcióvezető, valamint két helyettese, Karácsony Gergely és Szabó Tímea, majd öt parlamenti és három fővárosi képviselőtársukkal együtt megalapították a Párbeszéd Magyarországért Platformot. Az LMP idei, január végi kongresszusa nem változtatott a korábban elfogadott stratégián. Ezt követően a platform tagjai sajtótájékoztatón jelentették be, hogy kilépnek az LMP-ből, és új pártot alapítanak. A Lehet Más a Politikából kivált nyolc parlamenti képviselő nem adta vissza a mandátumát, de kilépett a frakcióból, amelynek létszáma így a működéshez szükséges 12 fő alá csökkent.

Az LMP a frakció helyett országgyűlési képviselői csoportot hozott létre, amelyet Schiffer András vezet. A határozati házszabály szerint a képviselők - a képviselői tevékenységgel összefüggő célra - csoportokat hozhatnak létre, amelyek nem minősülnek frakciónak.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Meglőtték Robert Ficót
Lövések dördültek a kormány nyitrabányai (Handlová) kihelyezett ülését követően. A lövések Robert Fico kormányfőt érték – számolt be róla az Új Szó felvidéki hírportál.
0 hozzászólás
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon