Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. március 18.
 

Nem ért egyet Katalin hercegné és Vilmos herceg: míg a hercegi házaspár férfi tagja kislányt, addig Kate kisfiút szeretne.

A hercegné cáfolta azt a rendkívüli feltűnést keltő, nemrégiben az egész világsajtót bejáró értesülést, hogy néhány hete óvatlanul kikotyogta volna júliusban születendő gyermeke nemét.

Katalin hercegnő nem tudja, hogy fia lesz-e vagy leánya, de a maga részéről jobban örülne egy fiúnak – ezt a majdani brit uralkodó, Vilmos herceg várandós hitvese személyesen közölte egy vasárnapi ceremónián. Katalin egyben elárulta azt is, hogy ebben a kérdésben nem értenek egyet férjével, mivel Vilmos kislányt szeretne.

A hercegi házaspár az írek védőszentje, Szent Patrick napja alkalmából látogatott el az Ír Gárda első zászlóaljának angliai laktanyájába, és megtekintette az egység ünnepi parádéját. Utána szóba elegyedtek az alakulat katonáival, akiknek egyike a BBC-nek a látogatás után elmondta: megkérdezte a hercegnőtől, hogy tudják-e már a júliusra várt gyermek nemét. Katalin a katona elmondása szerint határozott nemmel válaszolt, csakúgy, mint arra a kérdésre, hogy választottak-e már nevet elsőszülöttjüknek.

A hercegnő mindezzel gyakorlatilag cáfolta azt a rendkívüli feltűnést keltő, nemrégiben az egész világsajtót bejáró értesülést, hogy néhány hete óvatlanul kikotyogta volna júliusban születendő gyermeke nemét. Március elején Katalin – polgári nevén Kate Middleton – a kelet-angliai Grimsby kikötővárosban tett látogatást, és a tiszteletére megjelent kétezer hódoló egyikétől egy játékmackót kapott ajándékba.

A brit lapok akkori egybehangzó beszámolói szerint a hercegnő azt kezdte volna mondani, hogy „Nagyon köszönöm, ezt elteszem a l...” – de aztán gyorsan elharapta a mondat végét. A tömegből állítólag egy idősebb hölgy, aki Katalin közvetlen közelében állt és hallotta az elszólást, egyenesen rákérdezett, hogy „azt akarta mondani, a leányának, ugye?”

Vilmos és Katalin első gyermeke azonban mindenképpen az Egyesült Királyság uralkodója lesz, függetlenül attól, hogy fiúnak vagy leánynak születik. A brit kormány által tavaly elindított törvénymódosítási folyamat ugyanis várhatóan felszámolja azt a diszkriminatív trónutódlási előírást, amely szerint a mindenkori uralkodó elsőszülött fia előnyt élvez a trónöröklésben, akkor is, ha van idősebb leánytestvére. Vilmos – II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő legidősebb fia – édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

MTI
Fotó: Europress/AFP

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon