Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. október 31.
 

Ismét visszavonta a Vidám Park bezárásáról szóló javaslatot a Fővárosi Közgyűlés. A park a tervek szerint vasárnap tartott volna nyitva utoljára.

Csomós Miklós oktatási és kulturális főpolgármester-helyettes indoklás nélkül visszavonta a Vidámpark bezárásáról szóló javaslatát a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt.

A városligeti intézmény a tervek szerint vasárnap tartott volna nyitva utoljára, majd az általa használt területet átadta volna a Fővárosi Állat- és Növénykertnek.

Napirendre vette a fővárosi közösségi közlekedés jövő évi viteldíjairól szóló javaslatot is a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén. Az indítvány két változatot tartalmaz, a városvezetés a 7,9 százalékos differenciált jegy- és bérletáremelést javasolja elfogadásra. A másik változat szerint átlagosan 14,7 százalékkal emelnék a viteldíjakat jövő januártól.

Ismét tárgyal a testület a közterület-használat szabályozásáról, amely szerint korlátoznák a Városligetben a mozgó és pultos árusításokat, és változna a közterület-használati díjakból adható kedvezmények rendszere. Dönthetnek a képviselők arról is, hogy adjon-e a főváros 20 millió forint támogatást a BKV Előre SC utánpótlás-nevelésére.

A képviselők napirendre vették a Budapest Sport Egyesület (BSE) helyzetének rendezését is, a sportklub ingatlanjai több lépcsőben a főváros tulajdonába kerülnének, az önkormányzat pedig idén 200, jövőre 150, 2014-ben pedig 136 millió forintot adna a BSE-nek, amivel rendeződne pénzügyi helyzete. A napirendet 18 igen, 11 nem szavazattal, négy tartózkodás mellett fogadták el.

MTI

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon