Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. április 17.
 

Őrizetbe vettek egy gyanúsítottat a bostoni kettős robbantásos merénylettel összefüggésben - közölte szerdán a CNN amerikai hírtelevízió rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A CNN szerint a hatóságok a feltételezett elkövetőt egy videofelvétel alapján azonosították. Egy üzlet biztonsági kamerája rögzítette, ahogy "egy sötét bőrű férfi" megközelítette a második robbantás helyszínét, ahol egy fekete táskát helyezett el.

A lehetséges tettesről egy közelebbről meg nem nevezett másik kamera is készített felvételt. A gyanúsítottat hamarosan szövetségi bíróság elé állítják.

A merénylet ügyében nyomozó hatóságok közép-európai idő szerint este 11 órakor sajtóértekezletet tartanak. A bostoni terrorcselekmény következtében hárman életüket vesztették, és több mint 180-an megsebesültek.

Eddig hivatalosan annyit közöltek, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint a maraton célegyenesében felrobbantott, két, fémdarabokkal, szegekkel és csapágygolyókkal még pusztítóbb erejűvé tett pokolgép közül legalább az egyiket egy hatliteres gyorsfőző edényben rakták össze.

Ennek fedőjét egy épület tetején megtalálták. A másik robbanószerkezetet is fémtartályban helyezték el, de arról nem bizonyosodott be, hogy kukta volt.

Ráleltek olyan huzal-, áramkör-, fém-, hátizsák- és műanyag zsákdarabokra is, amelyek a pokolgépek alkatrészei vagy tartozékai lehettek. Ezeket az FBI quanticói laboratóriumába küldték, ahol megkísérlik rekonstruálni a robbanószerkezeteket.

A nyomtatott áramkör maradványáról azt gyanítják, hogy a detonátor alkatrésze lehetett. Egy, a CNN által megszólaltatott rendőrségi forrás szerint a pokolgépeket időzítő szerkezet hozhatta működésbe, de ezt az FBI nem erősítette meg.

A nyomozók nem zárták ki annak lehetőségét, hogy a bombákat valahol a kettős merénylet közelében szerelhették össze, mert hosszabb szállítás esetén az is előfordulhatott volna, hogy a szerkezetek idő előtt felrobbannak. Emiatt a környékbeli szállodákat átkutatták.

A merénylet két sérültjének állapota továbbra is válságos. Szerdán több tucatnyi sebesült szorult még mindig kórházi ápolásra. Voltak olyan páciensek, akinek a testéből 10-40 fémdarabot, golyót vagy szöget kellett eltávolítani.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon