Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. január 13.
 

Visszalépett a The (hated) Tomorrow zenekar is az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének elődöntőjében való szerepléstől. Korábban Szirtes Edina Mókus lépett vissza.

Mindketten azért léptek vissza mert a dal, amivel indulni szerettek volna már elhangzott korábban koncerten vagy zenemegosztó portálon.

"Értesülve arról, hogy egy, a zenekartól teljesen független személy júniusban feltöltötte az Anyáddal című dalunkat egy zenemegosztó weboldalra, kötelességünknek éreztük, hogy a korrektség jegyében visszalépjünk az Eurovíziós Dalfesztivál 2013-as programjából.

A The (hated) Tomorrow tudatosan töltötte fel csak szeptembertől az internetre a dalt, valamint játszani is kizárólag csak ezt követően kezdte. Sajnálattal értesültünk a fejleményről és egyben szeretnénk elnézést kérni ezért a borzasztó kellemetlenségért, amit okoztunk" - indokolta lépését Horváth Balázs, a The (hated) Tomorrow dalának szerzője a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaphoz (MTVA) pénteken eljuttatott közleményében.

Korábban Szirtes Edina Mókus is azzal indokolta visszalépését, hogy dalát más formában, de előadta már koncerten.

Csütörtökön hirdették ki, melyik 30 pályamű került be az MTVA A Dal című showműsorába, vagyis az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójának elődöntőjébe. Erről itt irtunk részletesen.

A Dal öttagú zsűrije pontozással választotta ki a beérkezett pályaművek közül azt a harmincat, amelyik bekerült az elődöntőbe. A szabályrendszer szerint ha valamelyik dal kiesik, a következő legtöbb pontot kapó dal lép a helyére. Szirtes Edina Mókus visszalépésével Hofman Mónika előadásában a Hulló csillag című dal került az elődöntőbe; a zeneszerző Hofman Mónika, Jonas Gladnikoff, Primoz Poglajen és Michael James Down, a szöveget Puskás Peti írta. Horváth Balázs dala helyett Odett Ne engedj el című száma került be a legjobb 30 közé.

A magyar válogatóverseny elődöntőit február 2-án, 9-én és 16-án rendezik, majd két középdöntőt követően március 2-án dől el, ki képviseli Magyarországot idén májusban a svédországi Malmőben az Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalválogatót az M1 élőben közvetíti.

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon