Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Dávid riporter 2015. május 18.
 

Már régóta terveztem a Hesnával való kapcsolatomról egy bejegyzést írni, de eddig még nem sikerült összeszedni a gondolataimat és leírni mindazt amit neki köszönhetek.

Aki nem ismerné Al Ghaoui Hesnát, annak pár mondatban bemutatnám kiről is beszélek. Hesna külpolitikai újságíró, riporter, aki a jogi diploma megszerzése után a Népszabadságban publikált először, de dolgozott riporterként a Magyar Televíziónál is, olyannyira, hogy saját műsora a Bábel jelenleg is a közmédián látható.Fontos megemlíteni, hogy Kamera Hungária és Prima Primissima díjjal jutalmazták munkásságát. Hesna számos kezdeményezésben részt vesz, köztük a La femme magazin által létrehozott 50 tehetséges magyar fiatal programban, mely első felvonásának én is részese voltam és így megismerhettem őt, aki a mentorom volt. Bár hivatalosan egy fél éves együttműködéséről szólt a program, mi azóta is tartjuk a kapcsolatot.

Emlékszem az első találkozásra, ami egy Duna-parti kávézóban volt, mindketten kíváncsiak voltunk a másikra, felváltva vettük át egymástól a szót. Ő mesélt az izgalmas forgatásokról, melyeket a Közel-Keleten élt meg, én pedig a kezdő szárnybontogatásaimról regéltem neki. Az első pillanattól azonos hullámhosszon voltunk, ritkán ismer meg az ember ilyen őszinte és kedves személyiséget. Meg merem kockáztatni, hogy ha három ilyen személlyel találkozik az ember élete során, akkor sokat mondok. Közös munkánk kezdete óta sok mindenben segít, tanácsokkal lát el. Videóimmal kapcsolatban őszintén kifejtette szakmai véleményét, sokat lendítve a későbbi munkáim minőségén. Igen izgalmas helyen a Terrorelhárítási Központ bázisán, forgatott tavaly a Bábel, ahol valljuk be civil ember nem sűrűn fordul meg. Hesna elvitt a forgatásra, ez volt az első alkalom, hogy láthattam őt dolgozni. Figyeltem minden mozdulatát, gesztusát, hogy miket kérdezett az interjúalanyoktól. Jó volt látni, hogyan áll össze egy adás, mennyi munkával jár egy téma leforgatása.

Azóta is sokat beszélünk nem csak szakmáról, forgatásokról, hanem személyes dolgokról is, családról. Miután véget ért a program, Hesnát új feladat elé állította az élet, hiszen megszületett első gyermeke Neda, aki egy tündéri kislány. Emlékszem, hogy itthon mindenki kérdezte, hogy "megszületett-e már Hesna babája" és együtt örültünk a boldogságának.

Al Ghaoui Hesna és Vásárhelyi Dávid / 50 tehetséges magyar fiatal gála 2015


Ezalatt a néhány év alatt nagyon sokat tanultam tőle, az a szakmai alázat amivel ő rendelkezik igen ritka. Többen is megkérdezték már tőlem mi véleményem róla és mindig a csoda szót használom, mert tényleg egy csodálatos ember. Aki egyszer találkozott vele szuperlatívuszokba beszél róla. Egy szó mint száz, őrületesen mázlista vagyok, hogy egyfelé sodort minket az élet és megismertük egymást remélem még sok közös élményünk lesz.

Még több bejegyzés: vasarhelyidavid.blog.hu

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon