Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. december 05.
 

Bécs több területen is jó értékelést kapott, így a biztonságban, a tömegközlekedésben és a szórakozási lehetőségekben is kiemelkedő város. A legrosszabb Bagdadban élni.

Sorozatban negyedik alkalommal érdemelte ki a világ legélhetőbb városa címet Bécs a Mercer tanácsadócég szerint, Budapest a 74.

Az osztrák fővárost a rangsorban Zürich és Auckland követi, a negyedik és ötödik helyre München és Vancouver került. A top tízben összesen nyolc európai város szerepel. A lista legaljára, a 221. helyre Bagdad került.

A Mercer kedden kiadott közleménye szerint az összesen 221 nagyváros életminőségének elemzéséhez intézmények és cégek külföldön dolgozó munkatársait kérdezték meg a világ minden táján.

Az első harminc város között az értékelésben minimális különbség van. Bécs több területen is jó értékelést kapott, például a biztonságot és a tömegközlekedést tekintve. A szórakozási lehetőségek területén is kiemelkedő az osztrák főváros - mondta el Sebastian Karwautz, a Mercer munkatársa. Budapest 74. helyével Prága mögött a második legélhetőbb kelet-európai város a lista készítői szerint.

A nagyvárosok infrastruktúráját vizsgáló értékelésben Bécs a 16. helyre került. Ebben a kategóriában az első helyre Szingapúr, a másodikra Frankfurt, a harmadikra pedig München került.

A negyedik és ötödik pozíciót Koppenhága és Düsseldorf foglalja el. Ebben a kategóriában Budapest 67. helyével infrastrukturális szempontból a legfejlettebb kelet-európai város. A kategória értékelésénél az áram- és vízellátást, a telefon- és postaszolgálatot, a tömegközlekedést, illetve a nemzetközi légiközlekedés minőségét vették figyelembe.

MTI
Fotó: Simó Endre - MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon