Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. október 23.
 

Országszerte megemlékezéseket tartanak kedden az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján.

Az Országház előtti Kossuth Lajos téren Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök jelenlétében felvonják a nemzeti lobogót. A nemzeti ünnep alkalmából délelőtt tíz órakor megnyitja kapuit az érdeklődők előtt az Országház.

A Kossuth téren délután négy órakor folytatódik az állami ünnepségsorozat, Orbán Viktor miniszterelnök szólal fel, majd a programot a Ghymes együttes fellépésével Szabadság koncert követi.

Tarlós István főpolgármester a fővárosban, a Magyar Rádió előtt mond ünnepi beszédet.

Rogán Antal az V. kerület polgármestere, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője az önkormányzat koszorúzási ünnepségén, a Vértanúk terén mond ünnepi beszédet. A II. kerületi önkormányzat megemlékezésén Láng Zsolt (Fidesz) polgármester, a II. kerület országgyűlési képviselője és Varga Mihály tárca nélküli miniszter szólal fel.

Az MSZP a Táncsics Alapítvánnyal közös ünnepi megemlékezést tart a XI. kerületben, itt többek között Mesterházy Attila, az MSZP elnöke is beszédet mond.

A Jobbik a Deák téren tart nagygyűlést a nemzeti ünnep alkalmából. Vona Gábor, a párt elnöke, Morvai Krisztina EP-képviselő, valamint Murányi Levente, a Jobbik országos alelnöke, 56-os forradalmár beszédét követően fáklyás felvonulást tartanak.

A Demokratikus Koalíció az Egyetem téren ünnepli az évfordulót, az eseményen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke szólal fel.

A CÖF-CET-Békemenet Egyesület délutánra Békemenetet hirdetett, amely a Széna térről indul, és a Margit körúton, a Margit hídon át, a Nyugati pályaudvart érintve a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán át ér a Kossuth térre, az állami ünnepségre.

Ugyancsak délután az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) tüntetést tart Fejezzük be a múltat! címmel Budapesten.

A vidéki események sorában Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az ünnep alkalmából választókörzetének településeire látogat és mond ünnepi beszédet.

Az LMP frakcióvezetője, Jávor Benedek Hajdúszoboszlón mond ünnepi beszédet.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon