Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. január 24.
 

Elrabolták Szíriában Szlankó Bálint újságírót, majd 12 óra múlva - kifosztva - elengedték. A Külügyminisztérium sajtó főosztályának vezetője az érintett nevét nem említve elmondta: az újságíró hazautazását már szervezik.

Kaleta Gábor közölte: a magyar újságírót még kedden - két külföldi állampolgárral együtt - rabolták el, és miután kifosztották, szabadon engedték őket. Hozzátette: a magyar állampolgár a körülményekhez képest jól van, a konzuli szolgálat segítséget nyújt a hazatéréséhez, az utazását már szervezik.

"Épp most vagyok túl egy 12 órás emberrabláson Aleppóban". - írta Facebook oldalán Szlankó Bálint. A bejegyzés szerint ismeretlen fegyveresek kedd reggel egy mexikói és egy baszk újságíróval együtt rabolták el Aleppo keleti részén, a frontvonalhoz közel.

Miután megbilincselték őket, bekötötték a szemüket, majd egy cellába vitték őket. Később értékeiket elvették, majd a város egy elhagyatott részén kitették őket.

A három újságírónak sikerült eljutnia az egyik ellenzéki fegyveres csoport főhadiszállására.

Szlankó Bálint azt írta, hogy mind a hárman jól vannak, és sikerült elhagyniuk Szíriát. Az újságíró köszönetet mondott a kollégáinak, a családjának, valamint a spanyol és a magyar kormánynak a segítségért, hogy biztonságban visszajuthattak Törökországba.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon